VilleGalle kertoo Maria Veitolan uudessa podcastissa, miten pahalta tuntuu, kun ex-kumppani on löytänyt uuden – Samaistuttava sarja raottaa julkkisten korona-ajan tuntemuksia - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Podcast-arvostelu

VilleGalle kertoo Maria Veitolan uudessa podcastissa, miten pahalta tuntuu, kun ex-kumppani on löytänyt uuden – Samaistuttava sarja raottaa julkkisten korona-ajan tuntemuksia

Tiiviit podcast-jaksot pureutuvat pintaa syvemmälle ja sisältävät meheviä paljastuksia julkisuuden henkilöistä.

Maria Veitola kyselee julkkisten kuulumisia uudessa podcastissaan.

Julkaistu: 29.6. 15:27, Päivitetty 29.6. 15:45

Maria Veitolan uusi podcast tarjoaa vertaistukea korona-ajan herättämille tunteille, mutta se ei jämähdä kauhistelemaan ja päivittelemään poikkeuksellista aikaa.

Veitola soittaa Maria tässä moi -podcastissaan julkisuuden henkilöille ja kyselee näiltä, mitä tuntemuksia poikkeusaika on herättänyt. Vieraat ovat samoja kuin MTV:n Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Kymmenosaisessa podcastissa kuulumisiaan kertovat vuorotellen muun muassa Alma, VilleGalle, Jani Toivola, Jorma Uotinen ja Jutta Larm.

Koronan herättämät tunteet julkkiksissa ovat hyvin samaistuttavia.

Jani Toivola kertoo avoimesti, miltä tuntuu viettää aikaa tyttären kanssa kaiken koronasähellyksen keskellä. Hyvinvointiyrittäjä Jutta Larm sen sijaan pohtii, voiko poikkeuksellisena aikana edes sanoa, että kuuluu hyvää. Hän sanoo kuuluvansa niihin ihmisiin, jotka eivät jähmety stressin keskellä. Larm käärii hihansa kriisitilanteessa ja näkee muuttuneet olosuhteet mahdollisuutena kehittää jotakin uutta.

Podcast ei kuitenkaan ole pelkkää koronaa. Se sisältää myös paljastuksia julkisuuden henkilöistä. VilleGalle kertoo esimerkiksi, miten pahalta tuntui kuulla, että entisen kumppanin rinnalla on joku toinen henkilö.

”Tänään oli jotenkin myös raskas päivä, kun joutui lukemaan lehdistä, että ex-kumppani on löytänyt uuden. Sä tiedät aina sen päivän, kun sä saat selville, että kuka se on. Se jotenkin iskee pahasti sydämeen.”

Alma avautuu siitä, miten nuori nainen joutuu todistelemaan paikkaansa musiikkibisneksessä samanikäisiä miehiä enemmän.

”Vitsi mä haluaisin olla mies. – – Mä haluaisin nähdä, millä tavalla mua kohdeltaisiin.”

Podcastin ansioita ovat selkeys, syvällisyys ja tiiviys. Tunnelma on rento: ihan kuin kaksi ystävystä vaihtaisivat kuulumisiaan puhelimessa. Keskustelut eivät jää missään nimessä pintapuolisiksi höpöttelyiksi, vaan niissä päästään yllättävän nopeasti syvällisiin aiheisiin. Esiin nousevat niin vaihdevuodet, terapiakäynnit kuin tasa-arvokin.

Podcast pysyy hyvin kasassa, vaikka käsiteltäviä aiheita on runsaasti ja ne ovat keskenään hyvin erilaisia. Jaksot eivät myöskään venähdä turhan pitkiksi, vaan ne on onnistuneesti tiivistetty puolen tunnin pätkiin.

Podcast toimii hyvin itsenäisenä kokonaisuutena. Jaksoista tosin saattaa saada hieman enemmän irti, mikäli on tullut seurattua Veitolan yökyläilyjä julkkisten kodeissa. Välttämätöntä tämä ei kuitenkaan ole.

Korona sitoo jaksoja toisiinsa, mutta podcast ei ala toistaa itseään. Korona-ajan tuntojen käsittely on myös tasapainossa muiden aiheiden kanssa.

Maria tässä moi, Storytel.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri