Pätevässä dokumentissa seurataan tenniksen räväkän supertähden Jimmy Connorsin comebackia US Openissa 1991 - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Pätevässä dokumentissa seurataan tenniksen räväkän supertähden Jimmy Connorsin comebackia US Openissa 1991

Tenniksen tuittupää -dokumentissa käydään Jimmy Connorsin paluuturnaus läpi ottelu ottelulta, ja joka kerta tuloksena on jännittävä trilleri.

Jimmy Connors US Open -ottelussa syyskuussa 1991.

Julkaistu: 1.7. 2:00

Yhdysvaltalainen Jimmy Connors (s. 1952) oli yksi 1970- ja 1980-luvun kansainvälisiä tenniskenttiä hallinneista supertähdistä. Taitojensa ja varsinkin kahden käden rystylyöntinsä ohella hänet tunnettiin hyvin impulsiivisena pelaajana, joka antoi tunteidensa näkyä niin voiton kuin tappion hetkellä.

Brian Koppelmanin ja David Levinen pätevässä dokumentissa Tenniksen tuittupää (2013) keskitytään erityisesti vuoden 1991 US Openiin, yhteen tennismaailman neljästä grand slam -turnauksesta. Connors oli osallistuessaan jo kansainvälisen huipputenniksen mittapuulla ikämies, 39-vuotias. Takana oli lisäksi pitkä tauko kovista peleistä sekä ranneleikkaus.

Mutta niin vain sisukas sissi pelasi itsensä pitkälle. Dokumentissa käydään Connorsin turnaus läpi ottelu ottelulta, ja joka kerta tuloksena on jännittävä trilleri. Dokumentin päätelmässä on perää: Connorsin kaltaisen tähden ansiosta huipputennis oli takavuosina maailman valovoimaisinta urheiluviihdettä.

Tenniksen tuittupää, MTV3 klo 22.35.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri