Weekend-festivaali perutaan tältä vuodelta: ”Olemme toivoneet, että olosuhteet paranisivat” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Tapahtumat

Weekend-festivaali perutaan tältä vuodelta: ”Olemme toivoneet, että olosuhteet paranisivat”

Festivaali järjestetään ensi vuonna 6.–7. elokuuta.

Viime vuonna festivaali järjestettiin Suvilahdessa.

Julkaistu: 1.7. 9:51

Weekend-festivaali perutaan tältä vuodelta, festivaali tiedottaa.

”Olemme seuranneet koronatilannetta tarkasti koko kevään ajan ja toivoneet, että olosuhteet paranisivat. Weekendin kokoista festivaalia ei voida järjestää nykyisessä tilanteessa, sillä emme halua asettaa asiakkaita, artisteja ja työntekijöitämme riskin alle”, sanoo Weekendin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen tiedotteessa.

Tämän vuoden festivaalille ostetut liput käyvät sellaisinaan ensi vuodelle.

Festivaali oli tarkoitus järjestää uudella paikalla tänä vuonna. Se järjestetään ensi vuonna 6.–7. elokuuta Käpylän liikuntapuiston ja viereisen Messukeskuksen puistonpuoleisilla ulkoalueilla. Weekend on järjestetty historiansa aikana Espoon Luukissa sekä Helsingissä Kyläsaaressa, Hietarannassa ja Suvilahdessa. Uusi paikka mahdollistaa järjestäjien mukaan sen, että festivaalia voidaan kasvattaa ja kehittää.

Ensi vuonna festivaali viettää 10-vuotisjuhlaansa. Neuvottelut seuraavan vuoden festivaalin artistien kanssa on aloitettu. Artistikiinnityksistä ilmoitetaan loppuvuoden aikana tarkemmin.

Jo aikaisemmin lähes kaikki kesän isot festivaalit on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Tampereella elokuussa järjestettävän Blockfestin tuottaja Kalle Kallonen sanoi kuitenkin tällä viikolla festarijärjestelyjen olevan edelleen käynnissä.

”Nyt näyttää hyvältä. Jos vain aluehallintoviraston linjaus on suotuisa, Blockfest järjestetään”, Kallonen sanoi.

Musiikki|Elokuussa päästään taas keikoille, festivaaleille ja oopperaan – Näin rajoitusten höllennys vaikuttaa tuleviin tapahtumiin

Tapahtumat|Koronarajoitukset pakottivat perumaan lähes kaikki isot kesätapahtumat, ja pieni osa järjestäjistä voi hyötyä siitä – ”Nyt näyttää hyvältä”, sanoo elokuussa koittavan Blockfestin tuottaja

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri