Häpeilemättömistä piloistaan tunnettu Sacha Baron Cohen nousi julkisuuteen uudella jäynällään – sai pikkutapahtuman yleisön laulamaan rasistisia hokemia ”Wuhanin flunssasta” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Komedia

Häpeilemättömistä piloistaan tunnettu Sacha Baron Cohen nousi julkisuuteen uudella jäynällään – sai pikkutapahtuman yleisön laulamaan rasistisia hokemia ”Wuhanin flunssasta”

Boratista, Ali G:stä ja Who Is America? -sarjasta tunnettu koomikko esiintyi bluegrass-bändin laulajana.

Koomikko Sacha Baron Cohen osallistui Golden Globe -gaalaan Beverly Hillsissä tammikuussa.

Julkaistu: 1.7. 10:06

Koomikko Sacha Baron Cohen on aktivoitunut. Tällä kertaa hän esiintyi valeasussa pienessä äärioikeistolaisten kokoontumisessa Washingtonin osavaltiossa lauantaina ja sai osan yleisöstä laulamaan rasistisia ja antisemitistisiä hokemia muun muassa ”Wuhanin flunssasta”.

Laulussa ”Wuhanin flunssa” halutaan piikittää niin edelliseen presidenttiin Barack Obamaan, vuoden 2016 presidenttiehdokkaaseen Hillary Clintoniin kuin Kansallisen allergia- ja tartuntatautiviraston johtajaan Anthony Fauciinkin. Korona on liberaalien huijaus, ja WHO pitäisi pilkkoa paloiksi ”niin kuin saudit tekevät”, valeasuinen Cohen laulaa hyväksyvän yleisön edessä.

Video osasta esitystä kiertää muun muassa Twitterissä.

Pidempi versio on Youtubessa.

Elokuvalehti Variety on saanut varmistuksen, että kyseessä todella oli Cohen. Yhdysvaltojen julkisen palvelun radio NPR puolestaan haastatteli tapahtuman järjestäjää Matt Marshalia sunnuntaina. Marshalin mukaan tapahtuma sai viikkoa aiemmin suuren sponsorin Kaliforniasta, joka maksoi muun muassa kantrilegenda Larry Gatlinin esiintymisen, bajamajat, koristellun lavan ja turvamiehet.

Yhtäkkiä paikalle ilmestyi bluegrass-bändi, jonka taustoja ei Marshallin NPR:lle kertoman mukaan ehditty tarkistaa. Bändin laulaja oli valeasuinen Cohen.

”Tämähän on kuin huono Borat-imitaatio”, Marshall sanoi NPR:lle ajatelleensa, kun kuuli laulun alkavan. Järjestäjät yrittivät rynniä lavalle ja ottaa mikin pois tai katkaista sähköt, mutta sponsorin palkkaamat turvamiehet estivät heitä, Marshall sanoi NPR:lle.

Lopulta tilanne päättyi yleiseen sekasortoon, kun osa yleisöstä tajusi, mistä on kyse. Cohen, bluegrass-bändi ja sponsorin palkkaamat turvamiehet karkasivat.

Brittikoomikko Cohen tunnetaan Borat- ja Bruno-elokuvista ja satiirisarjoista Ali G ja Who Is America?. Jälkimmäisessä Cohen kiersi Yhdysvaltoja ja tapasi niin politiikkoja kuin tavallisia kansallisia ja yritti nöyryyttää heitä erilaisilla jäynillä. Useimmiten huijaukset onnistuivat.

Cohen jekutti muun muassa Bernie Sandersia, Dick Cheneytä, Roy Moorea ja Jill Steinia. Pahimmat jäynät Cohen varasi kovan linjan konservatiivipoliitikoille.

Cohen oli sarjassa täysin häpeilemätön: ihmiset saatiin mukaan mitä hulluimpiin juttuihin, muun muassa kannattamaan päiväkotilasten aseistamista.

Varietyn mukaan Who Is America? -sarjan tilannut Showtime ei ole kertonut, tehdäänkö sarjaa lisää vai jäikö se yhteen kauteen. Lauantain jäynä voi siis olla osa toisen kauden kuvauksia.

Nyt.fi|Sacha Baron Cohen huijasi amerikkalais­poliitikon huutamaan rasistisia loukkauksia ja pudottamaan housunsa – Kolme päivää myöhemmin poliitikon ura oli ohi

Nyt.fi|Sacha Baron Cohen esittää nyt sarjassaan ”43 asetta omistavaa” suomalaistubettajaa ja huijasi amerikkalais­poliitikon puhumaan törkeyksiä Donald Trumpista

Nyt.fi|Who is America? oli uskomaton, häpeällinen, ällistyttävä – miten sen tekeminen on edes mahdollista? Ammattilainen perehtyi Boratin tekijän hittiin ja kertoo nyt, miten sarja on tehty

Nyt.fi|”Pedofiilitutka” oli liikaa alabamalais­poliitikolle – Sacha Baron Cohen haastettiin oikeuteen ratkomaan 80 miljoonan euron kunnianloukkausriitaa

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri