Laulaja Duffy syyttää Netflixin kohuelokuvaa raiskauksen ihannoinnista – Suoratoistojätin edustaja toteaa kuluttajien päättävän itse katsomastaan sisällöstä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Elokuvat

Laulaja Duffy syyttää Netflixin kohuelokuvaa raiskauksen ihannoinnista – Suoratoistojätin edustaja toteaa kuluttajien päättävän itse katsomastaan sisällöstä

Verkossa kerätyssä adressissa lähes satatuhatta ihmistä vaatii eroottisen trillerin poistamista Netflixistä.

365 päivää on ollut suosittu myös Suomen Netflixissä.

Julkaistu: 4.7. 11:25

Netflix ei aio poistaa kohua herättänyttä 365-elokuvaa ohjelmistostaan, kertoo The Guardian.

Puolalaisesta eroottisesta trilleristä on tullut yllättäen korona-ajan menestyselokuva, jonka kriitikot ovat lytänneet kovin sanakääntein. Kritiikkejä keräävässä Rotten Tomatoes -palvelussa sen arvosanaksi on laskettu nolla prosenttia sadasta kahdentoista arvion perusteella.

Siitä huolimatta 365 päivää -elokuva on ollut viime viikkoina yksi Netflixin katsotuimpia elokuvia myös Suomessa.

Elokuvassa mafiapomo Massimo kidnappaa Laura-nimisen nuoren naisen, jolle annetaan vuosi aikaa rakastua kidnappaajaansa. Pehmopornoksi kuvailtu elokuva sisältää lukuisia seksikohtauksia, jotka alkuasetelman huomioon ottaen näyttäytyvät kyseenalaisina.

Elokuva on saanut runsaasti kritiikkiä muun muassa raiskauksen ja seksikaupan romantisoinnista.

Mercy-hitistään tunnettu laulajatähti Duffy kirjoitti avoimen kirjeen Netflixin toimitusjohtajalle Reed Hastingsille, jossa hän kritisoi elokuvaa. Laulaja toteaa Netflixin toimivan vastuuttomasti ja tunteettomasti esittäessään kyseistä elokuvaa.

”On surullista, että Netflix tarjoaa alustan sellaiselle ’elokuvataiteelle’, joka erotisoi kidnappaamista ja vääristää seksuaalista väkivaltaa sekä ihmiskauppaa ’seksikkäässä’ elokuvassa”, Duffy kirjoittaa.

Aiemmin tänä vuonna laulaja kertoi kadonneensa vuosiksi julkisuudesta sen jälkeen, kun hänet huumattiin, pidettiin vankina ja raiskattiin.

Duffy vuonna 2008 Roskilde-festivaaleilla Tanskassa.

Duffyn kirjoituksen julkaisun jälkeen lyhyessä ajassa lähes 100 000 ihmistä on allekirjoittanut nettiadressin, jossa vaaditaan elokuvan poistamista Netflixistä. Adressissa todetaan, että elokuva ja sen esittäminen Netflixissä väheksyy seksuaalisen väkivallan uhreja.

Netflixin edustaja ei ottanut kantaa elokuvaan kohdistuneeseen kritiikkiin, mutta vetosi katsojien omaan vastuuseen ja mahdollisuuteen valikoida sisältö omien toiveidensa mukaan.

Edustaja myös toteaa, ettei Netflix ole ollut osallisena elokuvan tuotantoon, vaan lisensoineensa sen vasta helmikuussa alkaneen teatterilevityksen jälkeen.

Elokuvat|Netflixin tämän hetken hitti Suomessa ja maailmalla on puolalainen eroottinen trilleri, joka on ”läpikotaisin kamala” ja ”objektiivisesti hirveä”

Grammy-palkittu laulaja Duffy kertoo, miksi katosi julkisuudesta vuosiksi – huumattiin ja joutui seksuaalisen väkivallan uhriksi

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri