Reportaasimainen henkilökuvasarja parikymppisistä senegalilaisnaisista täydentää hienosti Yle Radio 1:n Afrikka-teemaa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Radioarvostelu

Reportaasimainen henkilökuvasarja parikymppisistä senegalilaisnaisista täydentää hienosti Yle Radio 1:n Afrikka-teemaa

Yle Radio 1:n Afrikkalainen heinäkuu on tarjonnut maanosasta ihastuttavan monipuolisen kuvan.

Senegalilaiset Djeinaba Diakhat (vas.), Marie Aïdar, Hawa Kane Sy ja Mado Gueye tavataan radiosarjassa.

Julkaistu: 25.7. 2:00

Mado Gueye laulaa sekakuorossa Saint-Louis’n kaupungissa Senegalissa. Se on hänelle harrastus ja henkireikä hektisten yliopisto-opintojen lomassa. Kuoro on myös paikka, jossa verkostoidutaan ja luodaan suhteita tulevan työelämän varalle.

Gueye on nuorena naisena vielä vähemmistössä yliopisto-opiskelijoiden joukossa. Tulevaisuudessa tilanne voi jo olla toinen. Maan lukioista löytyy paljon ahkeria ja menestyviä tyttöjä.

Opiskelijaelämä muistuttaa ja ei muistuta Suomea. Opintorahaa maksetaan Senegalissakin. Mutta esimerkiksi majoittuminen on ahtaampaa: kuusi opiskelijaa 15 neliön huoneessa.

Gueye tavataan neliosaisen Saint-Louis’n tytöt -radiosarjan päätösjaksossa. Mehukkailla ­äänimaisemilla ja reportaasimaisella kuvailulla maustetussa Maria Tolsan henkilökuvasarjassa on tavattu Gueyen lisäksi esimerkiksi paikallinen huippumalli, jonka mielestä senegalilaiset käyttävät liikaa meikkiä.

Sarja on osa Yle Radio 1:n Afrikkalaista heinäkuuta, joka on tarjonnut maanosasta ihastuttavan monipuolisen kuvan.

Vaikka teemakuukausi radiossa päättyy, suurin osa sen ohjelmista jää Areenaan, josta ne löytyvät kätevästi yhdelle sivulle koottuina.

Ehkä teema herättelee me­diassa pitkäkestoisempaakin Afrikka-kiinnostusta. Mantere on sen verran valtava ja väkirikas, etteivät aiheet ihan heti lopu.

Saint-Louis’n tytöt, Radio 1 klo 12.35 ja Areena.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri