Lauantain tv-elokuvissa muun muassa kiitetty draama kolmen aikakauden naiskohtaloista - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Lauantain tv-elokuvissa muun muassa kiitetty draama kolmen aikakauden naiskohtaloista

Päivän tv-elokuvat arvioi Leena Virtanen.

Julkaistu: 25.7. 2:00

Bob & Max ★★★

(USA 2018) Suomeksi puhutussa lastenanimaatiossa kissa ja majava joutuvat tekemisiin avaruusolioiden kanssa. (K7)

Nelonen klo 16.20

Truth ★★★

(USA 2015) Cate Blanchett osaa näytellä luontevasti silloinkin, kun muut ovat teennäisiä, kuten tässä James Vanderbiltin poliittisessa draamassa, joka perustuu CBS:n uutistuottajan Mary Mapesin muistelmiin. Vuoden 2004 presidentinvaalien kynnyksellä Mapesin tiimi alkoi tutkia Bushin armeija-ajan taustoja, ja siitä käynnistyi monimutkainen prosessi. Toisessa pääroolissa on Robert Redford. (K7)

Hero klo 19.00

Tunnit ★★★★

(USA/Britannia 2002) Michael Cunninghamin menestysromaanin pohjalta syntyi yksi vuosikymmenensä kiitetyimmistä elokuvista. Kolmen aikakauden naiskohtaloita sitoo yhteen Virginia Woolfin romaani Mrs. Dalloway. Woolfia näyttelee Nicole Kidman, ja kahdessa muussa pääroolissa nähdään Julianne Moore ja Meryl Streep. Elokuvan ohjasi Stephen Daldry. (K16)

Sub klo 21.00

Ouija: Origin of Evil ★★

(USA 2016) Kömpelösti ohjatussa kauhuelokuvassa leskeksi jäänyt äiti huijaa asiakkaitaan spiritistisillä istunnoilla, mutta yhtäkkiä onkin tosi kysymyksessä. (K16)

Kutonen klo 21.00

Monster – Aileen Wuornos ★★★★

(USA 2004) Patty Jenkinsin elokuva sarjamurhaaja Aileen Wuornosista on rankka ja hieno kuvaus ulkopuolisuudesta, rakkaudesta ja sen puutteesta, nais- ja miesvihasta. Charlize Theron sai ansaitusti Oscarin, ja rakastettua näyttelevä Christina Ricci on juuri oikea vastapari. (K16)

Liv klo 21.00

Sakaali ★★

(USA 1997) Tiukkaa ja tylsää ysäriactionia. Bruce Willis on Venäjän mafian palkkaama tappaja, jonka Richard Geren esittämä IRA-terroristi pystyy pysäyttämään. Sydney Poitier FBI-pomona. Helsinkikin vilahtaa. (K16)

TV5 klo 21.00

Matteuksen evankeliumi ★★★★★

(Italia 1964) Pier Paolo Pasolinin käänteentekevä, vaikuttava kuvaus Jeesuksen vaiheista. Neorealismin hengessä Pasolini valitsi näyttelijöiksi amatöörejä, muun muassa oman äitinsä Neitsyt Marian rooliin. Kristusta näyttelevän Enrique Irazoquin kasvot ovat juurtuneet elokuvan historiaan. (K12)

Teema klo 21.09

Precious Cargo

(USA 2016) Vastenmielistä toimintaviihdettä, jossa miehet kommunikoivat aseilla ja herkistyvät hetkeksi naisten lähettyvillä. Pääosassa on Mark-Paul Gosselaar. (K16)

Hero klo 21.30

Juno ★★★★

(USA 2007) Jason Reitmanin lämminhenkinen ja empaattinen elokuva kestää aikaa. Teinityttö (Ellen Page) tulee raskaaksi ja päättää synnyttää lapsen adoptoitavaksi. Kaikki osapuolet toivovat toisilleen hyvää. (K12)

Ava klo 21.30

Rendel

(Suomi 2017) Suomen ensimmäinen supersankarielokuva on ajatuksena hauska, mutta lopputulos vain tympeän toksinen ja väkivaltainen. Ohjaaja on kokematon Jesse Haaja, mutta näyttelijöinä ammattilaisia, muun muassa Matti Onnismaa. (K16)

TV5 klo 23.20

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri