Sunnuntain tv-elokuvissa muun muassa Jean Cocteaun kiehtova klassikko Orfeus - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Sunnuntain tv-elokuvissa muun muassa Jean Cocteaun kiehtova klassikko Orfeus

Päivän tv-elokuvat arvioi Leena Virtanen.

Julkaistu: 26.7. 2:00

What If ★★★

(Kanada 2013) Harry Potter eli näyttelijä Daniel Radcliffe häslää jo naisten kanssa. Michael Dowsen sympaattinen komedia pohtii ikuisuuskysymystä: voiko mies ja nainen pysyä vain ystävinä. Sivuroolissa nähdään Adam Driver. (K12)

Hero klo 11.15

Kolme muskettisoturia ★★★

(Saksa/Ranska/Britannia/USA 2011) Nykymakuun sovitettu klassikko ei ottanut tulta, vaikka mukana on kovia nimiä, näyttelijöinä muun muassa britti Matthew Macfadyen, Milla Jovovich ja Mads Mikkelsen. Ohjaaja on Paul W. S. Anderson. (K12)

Hero klo 12.50

Orfeus ★★★★★

(Ranska 1950) Jean Cocteaun kiehtova ja unenomainen klassikko, Orfeus-trilogian keskimmäinen teos tuo antiikin myytin nykymaailman Pariisiin. Pääroolin näyttelee Cocteaun komearaaminen kumppani Jean Marais. (K7)

Teema klo 14.05

Spice World ★★

(USA 1997) Ysärienergiaa Spaissareiden kiertueen promoelokuvassa, jossa vierailevat muun muassa Roger Moore ja Elton John. Juonta on vain nimeksi, mutta pääasia on tietenkin konsertit.

TV5 klo 16.35

Divergent – Outolintu ★★★

(USA 2014) Divergent-sarjan aloituselokuvassa eletään tulevaisuuden Chicago-dystopiassa. Pääroolissa on hieno näyttelijä Shailene Woodley. (K12)

Hero klo 14.40

Kristuksen morsian ★★★★

(Suomi ) Kari Paljakka ohjasi toimivan elokuvan Heini Junkkaalan näytelmän pohjalta. Kirkon eettiset ristiriidat tiivistyvät perheessä, kun naissuhteessa elävä tytär (Iida Kuningas) taantuu fundamentalistiksi. Äiti (Miitta Sorvali) on taistellut tiensä naispapiksi eikä ymmärrä tyttären kehitystä. Vahvoja teemoja ja tulkintaa. (K12)

TV1 klo 20.55

Kulman pojat ★★

(Suomi 2012) Teppo Airaksisen äijäkomedian maailmassa vain jalkapallolla on väliä. Joukon pehmoa näyttelevä Eero Ritala palkittiin suorituksestaan Jussilla. (K12)

Liv klo 21.00

Cinderella – Tuhkimon tarina ★★★

(USA 2015) Kenneth Branagh ohjasi satuklassikosta suloisen version, jossa pääosaa näyttelee Lily James, pahaa äitipuolta Cate Blanchett ja haltiakummia Helena Bonham Carter. Puvustus on erityisen onnistunut. (K7)

Nelonen klo 21.00

Erottamattomat ★★★

(Suomi 2008) Tarja Kylmän kiinnostava, vähän mutkikas käsikirjoitus ja Hanna Maylettin hyvä ohjaus kahdesta naisesta, joita yhdistää teini-ikäinen tytär. Biologinen äiti (Minna Haapkylä) on jättänyt tyttären sisarpuolensa (Tiina Lymi) huomaan. Onnettomuus tuo naiset takaisin yhteen, ja tytär (Kaneli Johansson) oireilee.

TV2 klo 23.50

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri