Animaatioelokuva Vincent van Goghista on toteutettu kunnianhimoisesti öljyvärein mutta siinä on perustavanlaatuisia ongelmia - Kulttuuri | HS.fi

Animaatioelokuva Vincent van Goghista on toteutettu kunnianhimoisesti öljyvärein mutta siinä on perustavanlaatuisia ongelmia

Rakkaudella, Vincent -elokuvan päähenkilöstä puuttuu rouheus eikä Vincent van Gogh ole kokijana tarpeeksi läsnä. Kiintoisimmin animaatiossa kysytään, ampuiko joku muu van Goghia kuin hän itse.

Vincent van Goghin maalausten tyyliin toteutetussa animaatioelokuvassa posteljoonin poika Armand Roulin (Douglas Booth) saa tehtäväkseen toimittaa perille edesmenneeltä taiteilijalta jälkeenjääneen kirjeen.

29.7.2020 2:00 | Päivitetty 29.7.2020 11:39

Rakkaudella, Vincent ★★★

Loving Vincent, Puola/Britannia 2017

Teema klo 22.00 ja Areena (K12)

Rouhealla, rohkealla maa­laus­tavallaan Vincent van Gogh kykeni näyttämään maailmastaan enemmän kuin silmä tavoitti. Esimerkiksi kuuluisa, nykyisin ehkä jo liiankin usein vastaan tuleva teos Tähtikirkas yö (1889) viestii hetkestä öisen taivaan avaruuden äärellä. ­Oikea taivas ei pyörteillyt, mutta koska se maalauksessa tekee niin, tunteikas kokemus välittyy kesästä 1889 nykypäivään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat