Sympaattinen draamakomedia Chef tarjoilee kekseliään juonen, herkullista ruokaa ja vetävää musiikkia - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Sympaattinen draamakomedia Chef tarjoilee kekseliään juonen, herkullista ruokaa ja vetävää musiikkia

Chef-elokuvan on ohjannut, tuottanut ja käsikirjoittanut ilmiselvästi ruokaa rakastava Jon Favreau. Hän näyttelee myös pääosan.

Martin (John Leguizamo, vas.), Percy (Emjay Anthony) ja Carl Casper (Jon Favreau) lähtevät tien päälle ruokarekalla.

Julkaistu: 2.8. 2:00, Päivitetty 2.8. 10:51

Chef ★★★

USA 2014

TV2 klo 21.00 ja Yle Areena

”Kokin lihavuus selittyy vain sillä, että hän syö keittiöön palautetut annokset”, ilkeilee ravintolakriitikko lämminhenkisessä – kyllä vain – draamakomediassa Chef.

Pulskahkoa keittiömestaria näyttelee ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Jon Favreau. Gastronomisissa kysymyksissä häntä auttoi ruokarekkakulttuurin gourmetguru Roy Choi.

Ilmiselvästi ruokaa rakastavan Favreaun symppis projekti antaa veden kielelle nostattavan tukensa muutamallekin herkuttelusuuntaukselle.

Favreau on myös fiksu tuottaja ja sydämellinen viihdyttäjä, jonka elokuva yllättää juonitasolla vielä loppuratkaisuissaan.

Tarinan kokki Carl Casper asuu erossa vaimostaan, mutta on tämän kanssa hyvissä väleissä. Ex-rouva Inez (Sofia Vergara) on kaunis ja rikas kuubatar, joka suhtautuu kärsivällisesti miehen etsikkouteen.

Vanhemmat kantavat yhteistä huolta lapsensa, 12-vuotiaan Percyn (Emjay Anthony), tunteista, tarpeista ja tulevaisuudesta.

Chef onkin korostetusti myös sukupolvi- ja kasvukuvaus sekä kommunikoinnin kommentoija. Percy luo isälleen Twitter-tilin, jolla tämä vastaa ruokakriitikolle. Postauksesta eskaloituva tapahtumaketju muuttaa monta elämää.

Ruoan ihastelun lisäksi elokuva lähes pakottaa tanssimaan ja laulamaan, niin vastustamattomasti kuubalaisrytmit ja New Orleans -musa soivat ja herättävät miljööt henkiin, kun tacorekka kiertää Etelää. Ja Austinissa soittaa Gary Clark Jr.

Kerronnallisesti takeltelee vain aikuissuhteiden pakkovatvonta.

Ravintolan omistajaa esittää Dustin Hoffman ja ruokakriitikkoa Oliver Platt.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri