Radio City mainosti soittavansa ”klassista rokkia seisten kuseville” ja sai monet tuohtumaan: Yksittäinen lausahdus toi päivänvaloon, millaista väheksyntää naiset musiikkialalla kokevat - Kulttuuri | HS.fi

Radio City mainosti soittavansa ”klassista rokkia seisten kuseville” ja sai monet tuohtumaan: Yksittäinen lausahdus toi päivänvaloon, millaista väheksyntää naiset musiikkialalla kokevat

Tutkija ja kirjailija Minja Koskela on saanut kuulla ”soittavansa hyvin naiseksi” ja pitävänsä mikrofonista kiinni kuin ottaisi suihin. Seksismin tunnistavat myös muusikko Ringa Manner ja rap-artisti Yeboyah.

Tutkija ja kirjailija Minja Koskela, rap-artisti ja DJ Yeboyah eli Rebekka Kuukka ja muusikko Ringa Manner.

13.9.2020 15:07 | Päivitetty 15.9.2020 13:57

Radio City soittaa klassista rokkia seisten kuseville. Näin yksi Suomen vanhimmista radiokanavista kuvaili itseään Facebookissa vielä muutama päivä sitten.

Kirjailija, tutkija ja vasemmistoliiton poliittinen asiantuntija Minja Koskela huomasi tapauksen dj Varpu Jutilan Facebook-päivityksestä. Koskela julkaisi sen jälkeen Instagramissa ja Facebookissa tekstin, jossa hän kirjoitti lausahduksen olevan ”seksististä soopaa” ja muistutti, että tapaus on vain yksi esimerkki musiikkialan epätasa-arvosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat