Koululuokat pääsevät seuraamaan Kirjamessujen verkkotapahtumaa ilmaiseksi - Kulttuuri | HS.fi

Koululuokat pääsevät seuraamaan Kirjamessujen verkkotapahtumaa ilmaiseksi

Opettajat voivat hakea luokilleen tunnuksia 29. syyskuuta alkaen.

Kirjamessuilla on aiempina vuosina järjestetty Suunnista kirjaan -tapahtuma, jossa 8 000 koululaista ja opiskelijaa on päässyt tutustumaan messuille veloituksetta.­

16.9. 0:01 | Päivitetty 16.9. 9:30

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa 3 000 luokalle ilmaista kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22.–25. lokakuuta sekä kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa.

Opettajien avuksi myös tuotetaan ohjelman sisällöstä erilaisia lapsille ja nuorille sopivia vinkkilistoja. Äidinkielenopettajien lisäksi myös eri aineiden opettajat voivat löytää messujen tietokirjaohjelmasta sisältöä vaikkapa terveystiedon tai historian tunneille.

Kirjamessuilla on aiempina vuosina järjestetty Suunnista kirjaan -tapahtuma, jossa 8 000 koululaista ja opiskelijaa on päässyt tutustumaan messuille veloituksetta. Tapahtumassa opiskelijat ovat tutustuneet kirjallisuuteen tekemällä messuilla erilaisia tehtäviä.

Nyt koronapandemian vuoksi verkkoon siirtyneessä tapahtumassa ala- ja yläkoulun sekä toisen asteen oppilaitosten opettajille tarjotaan tunnukset verkkotapahtumaan, ja näin oppilaat voivat seurata tapahtumaa luokkahuoneissaan.

Opettajat voivat hakea tunnuksia Äidinkielen opettajain liitosta 29. syyskuuta alkaen. Tunnukset jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ne ovat voimassa 22.10.–8.11.

”Käytännössä se tarkoittaa sitä, että noin 60 000 opiskelijalla on mahdollisuus seurata kirjamessujen ohjelmaa oppitunneilta”, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Tämä antaa messuille myös valtakunnallisen aspektin, koska aikaisemmin meillä käyneet oppilaitokset ovat tulleet pääkaupunkiseudulta.”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri