Lauri Lohi voitti Napero-Finlandian Seikkailuni kalana -sadulla - Kulttuuri | HS.fi

Lauri Lohi voitti Napero-Finlandian Seikkailuni kalana -sadulla

Lauri Lohen satu on tuomariston mukaan tiivis ja hyvin kirjoitettu.

Lauri Lohi voitti vuoden 2020 Napero-Finlandian.­

18.10. 2:00

Vuoden 2020 Napero-Finlan­dian on voittanut taivalkoskelainen Lauri Lohi tekstillään Seikkailuni kalana. Palkintoperustelujen mukaan ”hieno luontoteemainen ja erähenkinen ja myös jännittävä satu erottuu muista sarjansa saduista konstailemattomana ja vähäeleisenä”.

Voittoteksti on tuomariston mukaan myös tiivis ja hyvin kirjoitettu, perinteisiä metsä- ja luontokuvailun elementtejä ansiokkaasti hyödyntävä tarina, jossa ei ole yhtään turhaa ja ylimääräistä kiemuraa.

”Kerronta etenee sujuvasti ja tarina on eheä, kaunis ja omaperäinen kokonaisuus. Loppulause tietysti kruunaa kaiken”, perusteluissa kirjoitetaan. Koko sadun voi lukea tästä.

Lauri Lohi voitti tekstillään kilpailun 3.–4.-luokkalaisten sarjan. Muissa sarjoissa ensimmäiset palkinnot saivat helsinkiläinen Asiya Yousfi sadulla Tärkeä matka (1.–2. luokat) ja salolainen Elli-Aliisa Varonen sadulla Elina ja taikaviulu (5.–6. luokat). Kussakin sarjassa jaettiin kolme palkintoa, ja lisäksi jaettiin kunniamainintoja.

Napero-Finlandia on vuosittain järjestettävä, peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu.

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia kirjoittamisen ja lukemisen pariin.

Tällä kertaa palkintoja ei jaettu palkintojuhlassa vaan tulokset julkistettiin virtuaalisesti perjantaiaamuna. Palkitut sadut ja niiden arviot ovat luettavissa tästä linkistä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri