Yhden nuoren kokema vääryys ei merkitse mitään, kun pyhään asemaan nostettu urheilu on uhattuna – Jääkiekosta kertova erinomainen HBO-sarja näyttää ihmisten kaksinaismoralismin

Björnstad-sarjan tympeintä hahmoa, jääkiekkojoukkueen tähtipelaajan kylmää, ankaraa ja empatiakyvytöntä isää näyttelee suomalainen Tobias Zilliacus.

Oliver Dufåker (vas.) näyttelee kaupungin lahjakkainta ja lupaavinta nuorta jääkiekkoilijaa Keviniä ja Tobias Zilliacus hänen tunnekylmää isäänsä, joka lataa poikansa harteille suurimmat menestyspaineet.

29.10.2020 2:00 | Päivitetty 29.10.2020 6:18

Kun voittamisesta ja urheilumenestyksen saavuttamisesta tulee elämän tärkein päämäärä ja sisältö, jälki ei aina ole kaunista. Siitä muistuttaa jääkiekkoilun ympärille kietoutuva uusi ruotsalainen draamasarja Björnstad.

Maskuliinisesta urheilumaailmasta kertovassa sarjassa jääkiekko nousee eräässä ruotsalaisessa pikkukaupungissa niin pyhään asemaan, että sen parissa tapahtuvat lieveilmiöt – kuten fanien, pelaajien ja pelaajien vanhempien äärimmäisen fanaattinen käyttäytyminen, jopa väkivalta – hyväksytään tai niiltä halutaan ummistaa silmät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat