Viikonlopun näyttelyvinkeissä on ruotsalaisveljesten huima installaatio, joka kysyy: Mitä ihmisestä jää? - Kulttuuri | HS.fi

Viikonlopun näyttelyvinkeissä on ruotsalaisveljesten huima installaatio, joka kysyy: Mitä ihmisestä jää?

Nähtävillä on myös Inka Bellin ohuita paperiarkkeja, Michael Johansson arkiesineistä nikkaroituja veistoksia sekä komeita ryijyjä Taidehallissa.

Yksityiskohta Christoph ja Sebastian Müggen näyttelystä.­

27.11.2020 13:03 | Päivitetty 27.11.2020 17:12

Ruotsalaisveljesten huima installaatio täyttää gallerian jokaisen neliösentin ja on osin myös hyvin henkilökohtainen. Samalla se esittää tärkeän kysymyksen: mitä ihmisestä jää? Muistoja ja fyysisiä esineitä, mutta nykyisin myös digitaalisia jälkiä: tilejä, salasanoja, tiedostoja ja käyttäjäprofiileita.

Christoph Mügge ja Sebastian Mügge: Leave a mess, not a legacy 7. helmikuuta 2021 saakka Sinnessä, proartibus.fi.

Porrasdiagonaaliryijy, 1800-luku.­

Ryijyn vuosisadat

Suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa saavat jopa Taidehallin suuret salit tuntumaan ahtailta. Lähes kakofonisen runsasta ja monipuolista kokonaisuutta kannattaa kuitenkin katsoa tarkasti: sen lisäksi, että joukossa on useita helmiä, monet ryijyistä näyttävät olevan sukua abstraktille maalaustaiteelle.

Kudottua kauneutta 3.1. saakka Helsingin Taidehallissa, taidehalli.fi.

Inka Bell: Passage, 2020, yksityiskohta näyttelystä.­

Käsitteiden väleissä

Inka Bell työskentelee käsitteiden väleissä, lähtökohtanaan ohuet paperiarkit, joiden pinnalla kaksi väriä liukuu toisiinsa. Arkeista Bell kokoaa seinän kokoisia maalauksia, veistosmaisia nippuja tai antaa niiden vain asettua lattianrajaan. Minimalistinen kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Inka Bell: Passage 10.1. saakka HAM-galleriassa, hamhelsinki.fi.

Michael Johansson: Mirror Cube – Ocean, 2020.­

Nikkareiden kuningas

Michael Johansson on nikkareiden ruhtinas. Ei riitä, että hän sommittelee tutut arkiesineet kuution muotoisiksi veistoksiksi, hän tekee niistä myös symmetrisiä, jolloin ne kääntyvän visuaalisesti päälaelleen. Lukas Göthmanin maalausten muhkeat pinnat viimeistelevät hilpeän väri-ilottelun.

Lukas Göthman ja Michael Johansson 20.12. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com Päivitetty 27.11. klo 17.10 tiedolla, että Sinnen näyttely jatkuu 7. helmikuuta 2021 saakka.

Näkymä Christoph ja Sebastian Müggen näyttelystä.­

Yksityiskohta Christoph ja Sebastian Müggen näyttelystä.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat