Turku kiristää koronatoimia: Joyce DiDonaton konsertti peruuntuu, Karita Mattilan joulukonsertit siirtyvät, teatteri sulkee ovensa - Kulttuuri | HS.fi

Turku kiristää koronatoimia: Joyce DiDonaton konsertti peruuntuu, Karita Mattilan joulukonsertit siirtyvät, teatteri sulkee ovensa

Karita Mattilan ja Iiro Rantalan kahdesta rajoitetun yleisömäärän konsertista tulee yksi täyden katsomon konsertti joulukuussa 2021.

Joyce DiDonato ja Karita Mattila.­

2.12.2020 14:12

Turun musiikkijuhlat peruu mezzosopraano Joyce DiDonaton konsertin 7. joulukuuta Varsinais-Suomen koronatilanteesta johtuvien viranomaissuositusten ja -määräysten vuoksi.

Samasta syystä myöskään Karita Mattilan ja Iiro Rantalan kahta joulukonserttia ei pystytä järjestämään tänä vuonna.

Mattilan ja Rantalan konsertit on siirretty vuodella eteenpäin. Uusi konserttipäivä on 18. joulukuuta 2021 – yksi täyden katsomon konsertti korvaa siis tälle vuodelle suunnitellut kaksi rajoitetun yleisömäärän konserttia.

Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki kertoo tiedotteessa, että myös DiDonaton ja Il Pomo d’Oro -barokkiorkesterin konsertille etsitään uutta päivämäärää, mutta että aikataulujen sovittaminen on vaikeaa. DiDonaton konserttiin lipun ostaneille palautetaan rahat.

Karita Mattilan ja Iiro Rantalan joulukonsertteihin ostetut liput eivät käy sellaisenaan uutena konserttipäivänä, vaan asiakkaiden on halutessaan vaihdettava ne uuden konserttipäivän lippuihin.

Koronavirustilanteen vuoksi myös Turun kaupunginteatteri keskeyttää kaikki esitykset ja yleisötilaisuudet torstaista lähtien. Sulku kestää aatonaattoon asti.

Turun filharmoninen orkesteri ei ota loppuvuoden konsertteihinsa lainkaan yleisöä. Orkesteri jatkaa kuitenkin työskentelyään, ja loppuvuoden konsertit lähetetään suorina verkkolähetyksinä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat