Suomeen on noussut useita suuria tapahtuma-areenoita, ja nyt omansa saa Turku – Metalliyhtye Slipknot on Turun sataman konserttialueen ensimmäinen esiintyjä - Kulttuuri | HS.fi

Suomeen on noussut useita suuria tapahtuma-areenoita, ja nyt omansa saa Turku – Metalliyhtye Slipknot on Turun sataman konserttialueen ensimmäinen esiintyjä

”Emme aio suhtautua tilanteeseen niin, että koskaan enää ei voisi järjestää isoja tapahtumia”, sanoo koronapandemian keskellä uutta konserttialuetta puuhaavan Sunborn Liven Pietu Sepponen.

Amerikkalainen metalliyhtye Slipknot avaa Fullsteam Agencyn ja Sunborn Liven tuottaman tapahtuman.­

7.12.2020 17:16

Turun satamaan avataan ensi kesän lopulla uusi suurkonserttialue.

Hankkeen taustalla ovat Suomen suurimpiin konserttijärjestäjiin lukeutuva Fullsteam Agency sekä paikallinen konserttijärjestäjä Sunborn Live.

Uuden alueen avaa amerikkalainen vaihtoehtometalliyhtye Slipknot, joka konsertoi areenalla 7. elokuuta.

Yli 25 vuoden uran tehnyt ja 30 miljoonaa levyä myynyt Slipknot on nähty Suomessa monta kertaa, edellisen kerran Hartwall-areenalla helmikuussa 2020. Konsertti oli loppuunmyyty.

Sunborn Liven tapahtumatuottaja ja promoottori Pietu Sepponen kertoo, että he ovat jo muutaman vuoden ajan etsineet Turusta suurtapahtumiin sopivaa aluetta.

”Turku on tullut tutuksi muun muassa isoista urheilutapahtumista ja festivaaleista, mutta suurkonsertit täältä ovat vielä uupuneet”, Sepponen sanoo.

Hänen mukaansa Turun satamassa on loistavat puutteet järjestää jättikonsertteja, sillä tilaa on vaikka kuinka suurelle yleisömäärälle.

”Kyseessä tulee olemaan Slipknotin suurin yksittäinen konsertti Suomessa tähän mennessä, mutta tarkastelemme asiaa tietenkin sen kannalta, mikä on turvallinen ja hallittava yleisömäärä ja päätämme lopullisesta kapasiteetista myöhemmin”, hän sanoo.

Slipknotin lisäksi konsertissa tullaan näkemään useita muitakin rock- ja metallimusiikin edustajia.

Vuonna 2009 Slipknot soitti Turussa Ruisrockissa.­

Koronaepidemia on vaikeuttanut erityisen paljon juuri esiintyvien taiteiden alaa, kun keikkoja ja konsertteja on jouduttu perumaan ja siirtämään tuonnemmaksi. Sepponen uskoo, että ala kaipaakin juuri nyt lähitulevaisuuteen sijoittuvia positiivisia uutisia.

”Menemme luottavaisesti kohti kesää ja seuraamme viimeisimpiä viranomaisohjeita. Yleisön turvallisuus on lähtökohta kaikissa järjestelyissä. Ja jos tämän kokoisia tapahtumia ei ole turvallista järjestää vielä ensi kesänä, niin pyrimme siirtämään tapahtuman sellaiseen ajankohtaan, jossa se varmasti onnistuu.”

”Emme aio suhtautua tilanteeseen niin, että koskaan enää ei voisi järjestää isoja tapahtumia.”

Suuriin esiintymisareenoihin on viime aikoina panostettu myös monissa muissa kaupungeissa.

Rock- ja metallimusiikkiin keskittyvä Rockfest oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa Tampereella uudessa Santalahden tapahtumapuistossa, mutta festivaali siirtyi vuodella eteenpäin.

Hämeenlinnaan viitisen vuotta sitten avattu Kantolan tapahtumapuisto on myös saanut seistä tyhjillään, sillä kaikki sinne suunnitellut tapahtumat on koronaviruksen takia peruttu tai siirretty. Vielä kesällä 2019 siellä esiintyi Metallica.

Suuri tapahtuma-areena on myös Porissa, Kirjurinluoto Arena.

Suuria konsertteja on järjestetty viime vuosina myös paikoilla, joilla ei ole valmista infrastruktuuria konserttien järjestämiseen, esimerkiksi Hyvinkään lentokentällä (Rockfest) ja Malmin lentokentällä Helsingissä (Ed Sheeran).

Sunborn Liven Pietu Sepponen ei kuitenkaan pelkää kilpailua, vaan uskoo, että Suomeen mahtuu useita suurkonsertteja joka vuosi.

”Turku on äärimmäisen vetovoimainen kesä- ja tapahtumakaupunki. Sen maantieteellinen sijainti Itämeren rannalla ja vastapäätä länsinaapuriamme Ruotsia avaa sen myös auki kohti Eurooppaa ja sieltä tulevia turistivirtoja.”

Rockfestin järjestäjä on Nelonen Media Live, joka kuuluu Helsingin Sanomia julkaisevaan Sanoma-konserniin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat