Ylen realityohjelma Sinkut paljaana herätti ennakkoon paheksuntaa mutta turhaan: naisten ulkonäköpaineita käsittelevä sarja sopii yhtiön ohjelmistoon hyvin - Kulttuuri | HS.fi

Ylen realityohjelma Sinkut paljaana herätti ennakkoon paheksuntaa mutta turhaan: naisten ulkonäköpaineita käsittelevä sarja sopii yhtiön ohjelmistoon hyvin

Sinkut paljaana -tosi-tv-sarja on yhdistelmä kepeää deittirealityä ja merkittävää puhetta.

Sarjan osanottajat Kaisa Nieminen (vas.), Kelly Kalonji, Saara Kemiläinen, Emma Karasjoki, Amanda Harkimo, Johanna Pinksu Marjomaa ja Isabell Jansson ovat tuttuja julkisuudesta tai sosiaalisesta mediasta.­

1.1. 2:00

Meikki on ”asia, jonka asetat sun ja maailman välille”, sanoo Saara Kemiläinen. Realitysarjassa Sinkut paljaana hän ja viisi muuta naista kohtaavat maailman ilman tuota puskuria.

Sarjan juontaa Yle Kioskin videoista tuttu Emma Karasjoki. Johdannossa hän asettaa sarjalle raamit: kyse on ulkonäkö­paineiden käsittelystä.

Julkisuudesta tai sosiaalisesta mediasta tunnetuille naisille – tutuin lienee Amanda Harkimo – huolellinen laittautuminen on jokapäiväinen rituaali. Jokaisessa jaksossa yksi heistä kuitenkin poistaa meikkinsä, vaihtaa omat vaatteensa peittävään mekkoon ja käy sokkotreffeillä.

Kiinnostavaa sokkotreffeissä on ainoastaan koeasetelma: tekeekö meikittömyys naisista haavoittuvaisempia. Joidenkin kohdalla jo meikin poistaminen paljastaa itsetuntokolhuja ja epävarmuuksia.

Sarja on yhdistelmä kepeää deittirealityä ja merkittävää puhetta. Naisten välisissä keskusteluissa sivutaan niin pukeutumista itseilmaisuna kuin myyttiä kauniista naisista tyhminä.

Keskustelut ovat kiinnostavia ja kannustavia. Se, että puhe palaa aina parisuhteen mahdollisuuteen, tuntuu muihin aiheisiin verrattuna tylsältä romantiikan perusjorinalta.

Sarja on herättänyt ennakkoon keskustelua Ylen tehtävästä. Ylen ohjelmistolle asetetaan laissa tavoitteita, joihin kuuluvat esimerkiksi tasa-arvon ja ihmisten osallistumismahdollisuuksien tukeminen ”tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja”.

Naisten ulkonäköpaineiden käsitteleminen on linjassa tavoitteiden kanssa – vaikka muotona olisikin tosi-tv.

Sinkut paljaana, Areena.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat