Näyttelijä Tanya Robertsin kuolema vahvistui, aiempi uutinen kuolemasta ehdittiin jo välillä kiistää - Kulttuuri | HS.fi

Näyttelijä Tanya Robertsin kuolema vahvistui, aiempi uutinen kuolemasta ehdittiin jo välillä kiistää

Roberts menetti tajuntansa toistaiseksi tuntemattomasta syystä ja joutui sairaalaan, jossa hän kuoli.

Tanya Roberts vuonna 2013.­

4.1. 11:25 | Päivitetty 5.1. 20:49

Näyttelijä Tanya Roberts, 65, on kuollut. Tiedon vahvisti tiistai-iltana Suomen aikaa The New York Times -lehti.

Monet yhdysvaltalaismediat uutisoivat maanantaina, että Roberts olisi kuollut sunnuntaina. Uutinen ehdittiin jo välillä kiistää, kun Robertsin tiedottaja Mike Pingel oikaisi aiemmin julkisuuteen antamansa kuolintiedon.

The New York Timesin (NYT) mukaan Pingel oli saanut alkuperäisen tiedon Robertsin kuolemasta tämän pitkäaikaiselta puolisolta Lance O’Brienilta, joka lopulta vahvisti tiedon tiistaina.

NYT:n mukaan Roberts menetti tajuntansa jouluaattona kotonaan ulkoiltuaan koiriensa kanssa lähellä Hollywood Hillsiä. Sairaalassa hän joutui hengityskoneeseen. Näyttelijä kuoli lehden mukaan maanantaiyönä paikallista aikaa Los Angelesissa.

Tajunnanmenetyksen syytä tiedottaja Pingel ei lehdelle kertonut, mutta hän sanoi, ettei kyseessä ollut koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti. Pingelin mukaan Roberts ei ollut vaikuttanut erityisen huonovointiselta ennen kohtausta.

Roberts, syntymänimeltään Victoria Leigh Blum, työskenteli ensin mallina ja teki ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 1975. Tuolloin hän näytteli kauhuelokuvassa Forced Entry.

Tanya Roberts (vas.) yhdessä muiden viidennen tuotantokauden Charlien enkeleiden Jaclyn Smithin ja Cheryl Laddin kanssa vuonna 1980.­

Ensimmäisen merkittävää huomiota keränneen roolinsa hän sai vuonna 1980, kun hänet valittiin Charlien enkeleiden viidennelle tuotantokaudelle yhdeksi kolmesta päätähdestä Jaclyn Smithin ja Cheryl Laddin ohelle. Ohjelma lopetettiin viidennen tuotantokauden jälkeen.

Vuonna 1985 Roberts näytteli James Bond -elokuvassa 007 ja kuoleman katse. Roger Moore näytteli elokuvassa Bondia, ja Robertsin roolihahmo Stacey Sutton nähtiin elokuvassa Bondin rinnalla.

Tanya Roberts näytteli Bond-elokuvassa 007 ja kuoleman katse. Bondina oli tuolloin Roger Moore.­

Bond-elokuvan ohella Robertsin tunnetuin roolisuoritus on vuosilta 1998–2004 komediasarjasta 70’s Show, jossa hän näytteli säännöllisesti ohjelmassa esiintyvää Midge Pinciottia. 70’s Show’n jälkeen Robertsia ei nähty enää mainittavasti tv-sarjoissa tai elokuvissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat