Voguen päätoimittaja Anna Wintour kommentoi Kamala Harrisin kansikuvasta noussutta kohua: ”Tarkoitus ei ollut vähätellä” - Kulttuuri | HS.fi

Voguen päätoimittaja Anna Wintour kommentoi Kamala Harrisin kansikuvasta noussutta kohua: ”Tarkoitus ei ollut vähätellä”

Maailman tunnetuimman muotilehden päätoimittajan mukaan valittu kansikuva tulevasta varapresidentistä edustaa iloa ja rentoutta.

Voguen päätoimittaja Anna Wintourin mukaan kuvilla haluttiin juhlistaa Harrisin saavutuksia.­

13.1. 14:01

Maailman tunnetuimman muotilehden Voguen päätoimittaja Anna Wintour puolustaa lehden Yhdysvaltain-painoksen kansikuvaa tulevasta varapresidentistä Kamala Harrisista.

Kansikuva vuosi nettiin viime viikonloppuna. Yhdysvaltojen ensimmäinen naispuolinen ja ei-valkoinen varapresidentti poseeraa kannessa rennossa asennossa Converse-tennarit jalassaan vaaleanpunaista ja vihreää taustaa vasten.

Kuva keräsi nopeasti vihaista palautetta. Sitä pidettiin liian arkisena siihen nähden, että kannen pitäisi kertoa historiallisesta hetkestä.

Myös valaistusta ja puvustusta on moitittu tyylittömiksi. Joidenkin kommentoijien mielestä myös Harrisin iho näyttää kuvissa vaaleammalta kuin todellisuudessa. HS kirjoitti vihaisista reaktioista tuoreeltaan.

Tulevasta varapresidentistä Kamala Harrisista kuvattiin Voguen kanteen kaksi erilaista versiota, muodollisempi sekä rennompi.­

Voguen päätoimittaja Anna Wintour kommentoi kohua The New York Timesin julkaisemalle Sway-podcastille antamassaan lausunnossa:

”Olemme tietysti kuulleet ja ymmärtäneet kansikuvaan liittyvät reaktiot, ja haluan korostaa, että tarkoituksemme ei missään nimessä ollut vähätellä varapresidentin mielettömän voiton merkitystä.”

The New York Timesin tietojen mukaan varapresidentin taustatiimi oli olettanut, että kansikuvaksi valittaisiin virallisempi otos, jossa Harris poseeraa jämäkästi vaaleansinisessä Michael Kors -puvussa kultaisen taustan edessä.

Wintourin mukaan Voguen toimitus päätyi kuitenkin epävirallisempaan ja rennompaan kansikuvaan, koska se tuntui sopivan paremmin tähän aikaan ja pandemiatilanteeseen.

Wintourin mukaan toimitus piti valittua kuvaa aitona ja helposti lähestyttävänä. Nämä piirteet ilmentävät myös Joe Bidenin ja Kamala Harrisin kampanjaa ja heidän tavoitteitaan, Wintour selittää.

Wintourin mukaan Harrisin tiimin kanssa ei tehty mitään virallista sopimusta kansikuvasta.

Vogueta on aiemminkin arvosteltu siitä, miten tummaihoiset kuvataan lehdessä. Viime vuonna lehden päätoimittaja Anna Wintour pahoitteli lehden toimituksen sisäisessä sähköpostissa virheitä, joita lehdessä on vuosikymmenten aikana tehty tummaihoisten ihmisten käsittelyssä.

Nyt antamassaan lausunnossa Wintour sanoo, että Vogue haluaa juhlistaa Kamala Harrisin kansikuvalla historiallista hetkeä, joka on tärkeä etenkin ei-valkoisille naisille kaikkialla maailmassa.

Kansikuvat on ottanut valokuvaaja Tyler Mitchell. Hänestä tuli vuonna 2018 ensimmäinen tummaihoinen valokuvaaja, joka oli kuvannut Voguen kannen. Tuolloin Mitchell kuvasi lehteen pop-tähti Beyoncén.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat