Torstain tv-elokuvissa muun muassa erinomainen screwballkomedia Jään tänne yöksi - Kulttuuri | HS.fi

Torstain tv-elokuvissa muun muassa erinomainen screwballkomedia Jään tänne yöksi

Päivän elokuvat arvioi Kaisu Tervonen.

14.1. 2:00

Suopursu kukkii ★★

(Suomi 1947) Toivo Särkän ohjaamassa draamassa kirjailija-kulkuri (Rauli Tuomi) saapuu taloon täynnä rakkaudennälkäisiä naisia (mm. Ritva Arvelo ja Eeva-Kaarina Volanen). (K7)

TV1 klo 13.15

Nouseva Jupiter ★★

(USA 2015) Suippokorvainen Channing Tatum luistelee avaruusbuutseilla, ja Mila Kunis lunastaa paikkaa taivaiden valtijana. Wachowskin siskosten tieteiselokuva lähenee naurettavaa. (K12)

Nelonen klo 21.00

Pikkupojat

(Suomi 1986) Simo Salminen, Vesa-Matti Loiri ja Spede Pasanen näyttelevät pojankoltiaisia hölmössä komediassa.

Sub klo 21.00

Crimson Peak ★★

(USA 2015) Ohjaaja Guillermo del Toron goottiromanssi (Mia Wasikowska ja Tom Hiddleston) ei vakuuta kummituksillaan mutta maalaa komean maiseman. (K16)

Kutonen klo 21.00

Cape Fear ★★★★

(USA 1991) Robert DeNiro ei ole koskaan ollut pelottavampi kuin Martin Scorsesen jännärissä, jossa hän näyttelee vankilasta vapautuvaa ja kostoa janoavaa Max Cadyä. Hahmo kiihdyttää kunnollisuuden ja ydinperheen rapautumista. (K16)

Frii klo 21.00

Jään tänne yöksi -komedian pääosissa ovat Barbara Stanwyck ja Gary Cooper.­

Jään tänne yöksi ★★★★

(USA 1941) Kielitieteen professori (Gary Cooper) etsii slangiosaajia lehtikioskilta, urheilukatsomosta ja yökerhosta, josta hän löytää kieltä notkeasti käyttävän gangsterin heilan (Barbara Stanwyck). Howard Hawksin screwballkomedia on balsamia elokuvasielulle. (K7)

Teema klo 21.00

Kreivi ★★★

(Suomi 1971) Peter von Baghin komedia käyttää dokumentaarista kameraa ja itsetietoista kerrontaa. Toden ja fiktion sekoittumista alleviivaa, että aikansa kohujulkkis, huijari Pertti Ylermi Lindgren, esittää tarinassa itseään. (K7)

Teema klo 22.50

Steve Jobs ★★★★

(Britannia/USA 2015) Käsikirjoittaja Aaron Sorkin ja ohjaaja Danny Boyle lisäävät ristiriitaisen teknologiagurun (Michael Fassbender) tarinaan inhimillistä kierrettä ja paljon dialogia. (K7)

TV5 klo 23.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat