Las Vegasissa yleisöjä vuosikymmeniä hurmannut Siegfried Fischbacher on kuollut 81-vuotiaana - Kulttuuri | HS.fi

Las Vegasissa yleisöjä vuosikymmeniä hurmannut Siegfried Fischbacher on kuollut 81-vuotiaana

Siegfried & Roy -taikuriduon toinen jäsen Siegfried Fischbacher kuoli keskiviikkona haimasyöpään.

Siegfried Fischbacher (vas.) yhdessä taikuriparinsa Roy Hornin kanssa hyväntekeväisyysgaalaan Las Vegasissa kesäkuussa 2015.­

14.1. 19:40

Maailmankuulun Siegfried & Roy -esiintyjäduon toinen puolisko Siegfried Fischbacher on kuollut 81-vuotiaana. Asiasta kertovat muun muassa saksalaislehdet Bild ja Der Spiegel.

Fischbacher kuoli keskiviikkoiltana kotonaan Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Hän sairasti vaikeaa haimasyöpää. Fischbacherin sisaren Doloren,78, mukaan Siegfried ”nukkui pois rauhassa”.

”Hän jatkaa elämäänsä sydämessäni”, Dolore Fischbacher sanoi yhdysvaltalaiselle NBC-uutiskanavalle.

Kymmenien vuosien ajan yleisöjä taika- ja viihdeshow’llaan hurmannut Fischbacher syntyi Rosenheimin kaupungissa Saksassa vuonna 1939. Hän viehtyi taikuuden saloihin jo pienenä poikana, mutta ura yhdessä Roy Hornin kanssa lähti liitoon 1960-luvulla.

Kaksikon näyttävissä esityksissä käytettiin kosolti kissaeläimiä, kuten valkoisia tiikereitä ja leijonia, leopardeja ja jaguaareja.

Suosittu show päättyi hengenvaaralliseen onnettomuuteen vuonna 2003, kun tiikeri kävi kiinni Hornin niskaan ja raahasi hänet pois lavalta. Horn vammautui pysyvästi, mutta palasi kuusi vuotta myöhemmin Fischbacherin ja samaisen tiikerin kanssa lavalle hyväntekeväisyystapahtumassa.

Kaksikko eläköityi viihdealalta vuonna 2010, The New York Times -lehti kertoo.

Roy Horn kuoli viime vuoden toukokuussa koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Fischbacher kommentoi Hornin kuolinuutista sanoin:

”Sillä hetkellä kun tapasimme, tiesin, että tulemme muuttamaan maailmaa yhdessä. Ei voisi olla Siegfriediä ilman Royta eikä Royta ilman Siegfriediä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat