Renny Harlin ohjaa uuden Komisario Palmu -elokuvan, joka perustuu Waltarin ennen julkaisemattomaan käsikirjoitukseen - Kulttuuri | HS.fi

Renny Harlin ohjaa uuden Komisario Palmu -elokuvan, joka perustuu Waltarin ennen julkaisemattomaan käsikirjoitukseen

Mika Waltarin tyttärenpoika Joel Elstelä kertoo, että perikunnalta on pyydetty Palmun oikeuksia elokuvaan jatkuvasti. He ovat kuitenkin odottaneet sopivaa tilaisuutta.

Tulevan Komisario Palmu -elokuvan ohjaaja Renny Harlin ja vanhojen elokuvien Palmu Joel Rinne. Rinteen kuva on otettu vuonna 1969, kun ”Vodkaa, komisario Palmu” elokuvaa kuvattiin.­

19.1. 10:42

Renny Harlin ohjaa uuden Komisario Palmu -elokuvan.

Asiasta kertoo Solar Films tiedotteessaan.

Kyseessä on ensimmäinen Palmu-filmatisointi yli 50 vuoteen Matti Kassilan ohjausten jälkeen.

Perikuntaa edustava Joel Elstelä tekee käsikirjoituksen yhdessä ohjaaja Renny Harlinin kanssa.­

Harlin käsikirjoittaa elokuvan valkokankaalle yhdessä teatteriohjaaja ja kirjailija Joel Elstelän kanssa. Elstelä on Komisario Palmu -hahmojen luojan, kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika. Elstelän äiti oli Waltarin tytär, kirjailija Satu Waltari.

Elstelä edustaa samalla myös Waltarin perikuntaa.

Elstelä kertoo tiedotteessa, että perikunnalta on pyydetty Palmun oikeuksia elokuvaan jatkuvasti. Hän paljastaa heidän kuitenkin odottaneen sopivaa tilaisuutta.

”Sopiva tilaisuus tuli nyt, kun kuulimme, että Renny ohjaisi ensimmäisen elokuvan”, hän sanoo.

”Äitini pyysi ennen kuolemaansa, että jos joku sovittaisi Palmut uudelleen, se olisin minä. Tämä elokuva on meille tärkeä ja suuri henkilökohtaisen ilon aihe”, Elstelä kertoo tiedotteessa.

Komisario Palmun erehdys -elokuva on vuodelta 1960. Palmua esitti Joel Rinne. Komisarion apulaista Matti Ranin.­

Solar Films on hankkinut perikunnalta oikeudet muihinkin Komisario Palmu -elokuviin, joita on ilmeisesti tulossa lisää. Harlin ohjaa sarjan ensimmäisen elokuvan, joka perustuu Mika Waltarin ennen julkaisemattomaan käsikirjoitukseen.

Solar Filmsin mukaan elokuvan alussa tapahtuu varakkaan, Saksaan kytkeytyvän kiinteistömiljonäärin murha Kaivopuistossa. Elokuvassa on mukana myös käsirysyjä, tulitaisteluita ja autotakaa-ajoja.

Tiedotteen mukaan Harlin on haaveillut Palmun ohjaamisesta siitä lähtien, kun hän aloitti elokuvien teon.

”Komisario Palmun kohdalla kaikki alkaa tietenkin itse päähenkilön rosoisesta, kuivan huumorin värittämästä huippuälykkäästä persoonasta.”

”Olen parhaiten tunnettu kansainvälisistä toimintaelokuvista, mutta niiden keskiössä on aina ollut vahva päähenkilö, jonka sielunmaisema on ollut avain tarinoiden toimivuudelle.”

Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat