Tiger King -sarjasta tunnettu Joe Exotic on niin varma Trumpin armahduksesta, että vankilan lähellä odottaa limusiini hänen vapautumistaan - Kulttuuri | HS.fi

Tiger King -sarjasta tunnettu Joe Exotic on niin varma Trumpin armahduksesta, että vankilan lähellä odottaa limusiini hänen vapautumistaan

Exotic on tuomittu raskaista rikoksista. Hän istuu parhaillaan 22 vuoden tuomiota niin ikään dokumenttisarjassa esiintyvän Carole Baskinin murhayrityksestä.

Tiger King -sarja oli viime vuoden katsotuimpia suoratoistosarjoja.­

19.1. 15:15

Tiger King -sarjasta kuuluisaksi tulleen Joseph Maldonado-Passagen tukijoukot tuntuvat vahvasti luottavan siihen, että presidentti Donald Trump armahtaa vankilassa istuvan miehen viimeisenä virkapäivänään.

Maldonado-Passage tunnetaan paremmin Joe Exotic -nimellä.

Armahdushanketta johtavan yksityisetsivä Eric Loven mukaan tukijoukot ovat parkkeeranneet limusiinin vankilan lähistölle odottamaan entisen tiikeritarhaajan vapautumista. Love kertoi asiasta Britannian Metro-lehdelle.

Exotic on tuomittu raskaista rikoksista. Hän istuu parhaillaan 22 vuoden tuomiota niin ikään dokumenttisarjassa esiintyvän Carole Baskinin murhayrityksestä. Hänet on tuomittu myös eläintenpitorikoksista.

Jo viime joulukuussa Love sanoi muun muassa ABC Newsille, että armahdus on ”hyvin, hyvin lähellä. ”Odotamme että kynä osuu paperiin.”

Tämän vuoden alussa muun muassa The Independent kertoi, että Exoticin lakimiehet olivat pyytäneet tälle pikaista armahdusta, jotta tämä pääsisi isänsä hautajaisiin. Lehtitietojen mukaan Exoticin isä kuoli koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Trumpin aikeet armahduksen suhteen ovat edelleen epäselviä.

New York Post -lehden toimittaja Steven Nelson tiedusteli presidentiltä armahtamisesta huhtikuussa Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa. Tuolloin Exotic oli ilmaissut toiveensa tulla armahdetuksi.

Katso keskustelu alta:

”Sarjaa tähdittävä eläintarhan omistaja istuu tällä hetkellä 22 vuoden tuomiota murhayrityksestä ja pyytää teiltä armahdusta, koska sanoo olevansa syytön”, Nelson sanoi Trumpille.

Nelsonin mukaan Trumpin poika oli sanonut kannattavansa Exoticin armahtamista. Tuolloin Trump keskeytti toimittajan kysyen: ”Kuka pojistani? Sen täytyy olla Don. Uskon, että se oli Don”, Trump sanoo silmiään pyöritellen.

Ainakaan tuolloin Trump ei luvannut Exoticille armahdusta.

Jos armahdus toteutuisi, Exoticin vapautumista seuraavat suunnitelmat ovat jo selvillä. Loven mukaan Exotic kaipaa vapauduttuaan erityisesti tukanleikkuuta. Sarjan myötä hän tuli tunnetuksi takatukastaan.

”Hänen hiuksiaan ei ole laitettu kahteen ja puoleen vuoteen”, Love perusteli suunnitelmaa. ”Sen jälkeen menemme pitsalle.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat