Riemukas Voi veljet, missä lienet? -elokuva saa kierroksia mahtavasta soundtrackista - Kulttuuri | HS.fi

Riemukas Voi veljet, missä lienet? -elokuva saa kierroksia mahtavasta soundtrackista

Elokuvan musiikista vastasi T Bone Burnett, joka on tuttu muidenkin juurimusaa sisältävien elokuvien ja sarjojen lopputeksteistä.

Vankikarkurit Delmar (Tim Blake Nelson, vas.), Ulysses (George Clooney) ja Pete (John Turturro) levyttävät vahingossa hitin.­

21.1. 2:00

Coenin veljesten parhaisiin töihin lukeutuva Voi veljet, missä lienet? (2000) on rempseä komedia 1930-luvun lamavuosista. Veijaritarinassa pakkotyöhön kahlittu vankikolmikko (George Clooney, John Turturro ja Tim Blake Nelson) karkaa vapauteen ja ­vaeltelee Mississippin pelto­aukeilla toiveinaan löytää aarre.

Riemukas elokuva saa kierroksia mahtavasta soundtrackista. Siitä on pitkälti kiittäminen elokuvan musiikkipuolesta vastannutta T Bone Burnettia, jonka nimi vilahtaa usein juurevaa musiikkia sisältävien elokuvien ja sarjojen lopputeksteissä.

Matkaa taittaessaan rahapulasta kärsivä kolmikko päätyy mustan kitaristin avustamana levytysstudioon laulamaan. Ja kas, kappaleesta Man of Constant Sorrow tulee radioasemien suosima hitti.

Komeasti kajahtavassa kappaleessa ei kuitenkaan kuulla näyttelijöiden omia ääniä. Asialla ovat bluegrassin parissa meritoituneet muusikot Dan Tyminski, Harley Allen ja Pat Enright.

Alun perin kappaleen teki ­bluegrassmuusikko Dick Burnett 1910-luvulla.

Voi veljet, missä lienet (USA 2000), Kutonen klo 23.00. (K12)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat