Entinen kulttuuriministeri Sampo Terho tekee nyt taidetta ja on onnellinen: ”Onnellisuus omassa elämässä on suorassa suhteessa siihen mitä vähemmän siinä on politiikkaa” - Kulttuuri | HS.fi

Entinen kulttuuriministeri Sampo Terho tekee nyt taidetta ja on onnellinen: ”Onnellisuus omassa elämässä on suorassa suhteessa siihen mitä vähemmän siinä on politiikkaa”

Kulttuuriministerinä Sampo Terho oivalsi, kuinka vähäisiä ovat politiikan pikkukriisit, joihin hänenkin aikansa kului. Suurinta on kulttuuri, ja jokainen ihminen on kulttuuri-ihminen.

Entinen kansanedustaja ja kulttuuriministeri Sampo Terho julkaisee esikoisromaaninsa Olev Roosin kyyneleet, WSOY:n kustantamana. Kuvaaja: Kaisa Rautaheimo / HS­

25.1. 17:00 | Päivitetty 26.1. 13:00

Politiikka lyhyt, kulttuuri pitkä. Siinä tiivistettynä syy, miksi entinen perussuomalainen, entinen Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja ja entinen kulttuuriministeri Sampo Terho, 43, on nyt jotain uutta: esikoiskaunokirjailija.

WSOY:n toimiston kirjastossa Lönnrotinkadulla takaani tuijottaa Mika Waltarin muotokuva suoraan Sampo Terhon silmiin – ”ahdistavasti”, luonnehtii Terho ja nauraa. Waltari on yksi Terhon suuria esikuvia, tälläkin hetkellä luvussa on Johannes Angelos, mutta myös Väinö Linna kolahtaa kovaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat