Lux Helsinki perutaan tältä vuodelta: Tapahtumaa ei voida siirtää enää eteenpäin lisääntyvän päivänvalon takia - Kulttuuri | HS.fi

Lux Helsinki perutaan tältä vuodelta: Tapahtumaa ei voida siirtää enää eteenpäin lisääntyvän päivänvalon takia

Valofestivaali yritetään siirtää sellaisenaan ensi vuodelle.

Viime vuoden valofestivaalilla Helsingin tuomiokirkkoon heijastettiin Teresa Marin teos SunWind.­

27.1. 16:16

Valofestivaali Lux Helsinki on peruutettu koronavirustilanteen vuoksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi keskiviikkona, että kokoontumisrajoitukset jatkuvat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty alueella.

”Luxia ei järjestetä missään muodossa tämän vuoden puolella”, sanoo festivaalin vastaava tuottaja Susa Nokelainen Helsingin Sanomille.

Festivaalia ei voitu siirtää enää myöhemmäksi keväälle, sillä päivänvalon määrä lisääntyy päivä päivältä.

Tarkoituksena on, että valofestivaali voitaisiin siirtää sellaisenaan ensi vuoden tammikuulle. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä alkuvaiheessa, ja asiasta pitää keskustella taiteilijoiden, teoskohteista vastaavien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, Nokelainen sanoo.

”Suuntaamme nyt kaikki paukut seuraavaan vuoteen. Toiveikkaina yritämme järjestää festivaalin silloin.”

Peruutuksesta syntyy kustannuksia valofestivaalia järjestävälle Helsingin tapahtumasäätiölle. Nokelaisen mukaan tilannetta kuitenkin helpottaa se, että tapahtuma peruttiin kuukautta eikä esimerkiksi kahta viikkoa ennen festivaalia.

Festivaali oli tarkoitus järjestää tänä vuonna helmikuun lopulla normaalin ajankohdan eli loppiaisen sijaan.

Viime vuonna valofestivaali teki kävijäennätyksen. Yli 600 000 henkeä kävi katsomassa Helsingin keskustaan sijoitettuja valoteoksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat