Koronapandemia on sulkemassa vuonna 1566 avatun pubin Oxfordissa - Kulttuuri | HS.fi

Koronapandemia on sulkemassa vuonna 1566 avatun pubin Oxfordissa

Lamb & Flag on yksi Oxfordin historiallisimmista ja perinteikkäimmistä pubeista.

29.1. 10:58

Monelle yliopistokaupunki Oxfordin-kävijälle tuttu pubi Lamb & Flag aiotaan lakkauttaa 31. tammikuuta. Syynä on koronapandemia. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pubi avattiin vuonna 1566. Vuodesta 1613 alkaen pubi on sijainnut nykyisellä paikallaan St Gilesin kadulla.

Samalla kadulla sijaitsee myös toinen historiallinen pubi The Eagle and Child. Molempien pubien kanta-asiakkaiksi listataan muun muassa kirjailijat J.R.R. Tolkien sekä C.S. Lewis, joista ensimmäinen työskenteli englannin kielen professorina Oxfordissa. Myös kirjailija Thomas Hardyn kerrotaan olleen Lamb & Flagin kanta-asiakas.

Lamb & Flagin omistaa St. Johnin college, jonka edustajan mukaan pubi on pakko lakkauttaa, sillä ”se ei ole elinkelpoinen”.

Koronaepidemian vuoksi pubit olivat Britanniassa suurimmaksi osaksi suljettuina vuoden 2020 maalis–kesäkuussa, sekä jälleen marraskuussa. Viimeisin koronasulku alkoi tammikuun 5. päivä.

”Collegen ei ole luvallista tukea taloudellisesti tappiollista yritystä, joka ei kuulu collegen hyväntekeväisyyskohteisiin”, sanoi collegen vara-rahastonhoitaja Steve Elston BBC:lle.

Vuodesta 1997 alkaen St. Johnin college on rahoittanut pubin tuloilla opiskelijastipendejä, kertoo uutistoimisto Reuters. Pubin sulkemisella ei ole collegen mukaan vaikutusta stipendeihin jatkossa.

Kun pubin sulkemisesta ilmoitettiin 22. tammikuuta, on pubille vaadittu taloudellista tukea maan hallitukselta asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat