Sara Melleri esittää Kikkaa tulevassa elokuvassa: ”Unelmien täyttymys, joka tulee vain kerran elämässä” - Kulttuuri | HS.fi

Sara Melleri esittää Kikkaa tulevassa elokuvassa: ”Unelmien täyttymys, joka tulee vain kerran elämässä”

Kikan kuvaukset alkavat helmikuussa, elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2022.

Sara Melleri esittää elokuvassa Kikkaa.­

5.2. 9:27 | Päivitetty 5.2. 9:47

Näyttelijä-ohjaaja Sara Melleri on saanut pääosan tulevasta Kikka-elokuvasta. Melleri esittää elokuvassa iskelmälaulaja Kirsi Siréniä, joka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista.

Kikan kuvaukset alkavat helmikuussa, elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2022.

Sara Melleri tunnetaan näyttelijänä, ohjaajana ja Delta Venus -ryhmän taiteellisena johtajana. Hänet on palkittu Jussilla roolistaan elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä.

Viime syksynä Melleri toteutti perustamansa Delta Venus -ryhmän kanssa näytelmän The Betty Show, joka kertoi addiktioista ja Bettystä, ”narkokapitalistisen ajan kabareetähdestä ja kotiäidistä”. Esitys sai inspiraationsa kulta-ajan Hollywoodin riippuvuushistoriasta ja naistaiteilijoiden kokemuksista. Lue Mellerin haastattelu täältä.

Kikka-elokuvan kuvaukset alkavat helmikuussa. Nimiroolissa nähdään Sara Melleri.­

Tänä vuonna Melleri nähdään elokuvissa Den längsta dagen ja Fucking with nobody.

Kikka-elokuvan ohjaa Anna Paavilainen ja käsikirjoittaa Maarit Nissilä.

Elokuva kertoo paitsi laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, myös ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta.

”Kikan rooli tuntuu unelmien täyttymykseltä, joka tulee vain kerran elämässä ja olen siitä hyvin kiitollinen. Muistan elävästi nähneeni Kikan Mä haluun viihdyttää -musavideon 4–5-vuotiaana ja muistan miten hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen. Kikka on ollut näyttävä diskokuningatar, lasten laulattaja, tanssilavojen suosikki, räjähtelevä, herkkä, kompleksinen ja ihana – mikään ei ole näyttelijänä kiinnostavampaa kuin sukeltaa tällaisen taiteilijan elämään ja saada tuoda meidän versiomme Kikasta valkokankaalle”, Melleri kertoo elokuvan levittäjän Nordisk Filmin tiedotteessa.

Kikka vuonna 2000.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat