Näe nämä näyttelyt tänä viikonloppuna: Autiomaan kuvia, kivimuodostelmia ja galleriassa leijailevaa siitepölyä - Kulttuuri | HS.fi

Näe nämä näyttelyt tänä viikonloppuna: Autiomaan kuvia, kivimuodostelmia ja galleriassa leijailevaa siitepölyä

Ville Andersson: Ambient I & Ambient II, 2020.­

6.2. 2:00 | Päivitetty 6.2. 11:22

Musiikkia autiomaasta

Ville Andersson kulki Yhdysvaltain autiomaissa hiljaisuutta kuunnellen. Desert Music -näyttelyn teokset muistuttavat jälkikuvia – tunnetta, kun on matkustanut koko päivän ja illalla silmät sulkiessa näkee vielä maiseman ja sen fragmentteja.

Ville Andersson 28.2. saakka Helsinki Contemporaryssa ti–pe 12–18, la–su 12–16. helsinkicontemporary.com.

Historiallisia patsaita ja aamukahvia

Mikko Rikala: Edge of Europe (south), 2021.­

Mikko Rikala kuvaa eurooppalaisia maisemia esseemäisillä assosiaatioilla. Vähäeleiset valokuvat tuovat yhteen Vincent van Goghin maisemat, välimerelliset patsaat ja eurooppalaisuuden syvän historian ikivanhoissa kivimuodostelmissa. Studion puolella Timo Takala vie videoteoksessaan aamukahvin juonnin äärimmäisyyksiin.

Mikko Rikala 28.2. saakka Galleria Hippolytessa ti–pe 12–17, la–su 12–16. hippolyte.fi.

Kerrosmaalausta

Leena Nio: Aquarium, 2021.­

Leena Nion näyttely Improved paintings on kerrosmaalausten sarja. Nio rakentaa erilaisista arkisista tuokiokuvista sanaleikkejä: millaista on asua akvaariossa, nukkua kukkapedillä tai omata kauriin silmät? Viittaukset taidehistoriaan ja populaarikulttuuriin lisäävät kerrostumia.

Leena Nio 28.2. saakka Galleria Forsblomissa ti–pe 11–18, la–su 12–16. www.galerieforsblom.com.

Pölyn laskeuduttua

Mollu Heino: Nacre, 2020.­

Saara-Maria Kariranta ja Jarmo Ilmari Somppi ovat erikoistuneet katoaviin veistoksiin, joiden perusaineksina saattaa olla ilman pyörre tai huonepöly. Yhdessä Mollu Heinon kanssa toteutettu ryhmänäyttely antaa saviveistosten rapistua ja luhistua. Galleriassa leijaileva männyn siitepöly sitoo veistokset ja Heinon maanläheiset maalaukset yhteen.

Mollu Heino, Saara-Maria Kariranta & Jarmo Ilmari Somppi 28.2. asti galleria Amassa ti–pe 11–17, la–su 12–16. ama.gallery.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat