Taidehalli ja Valokuvataiteen museo K1 avautuvat taas ensi viikolla – esillä yleisön rakastamia ryijyjä ja Vivian Maierin katukuvia - Kulttuuri | HS.fi

Taidehalli ja Valokuvataiteen museo K1 avautuvat taas ensi viikolla – esillä yleisön rakastamia ryijyjä ja Vivian Maierin katukuvia

Taidehalliin varataan ennakkolippu verkossa. Valokuvataiteen museoon sitä ei tarvitse tehdä, mutta näyttelytilaan pääsee kerrallaan vain rajoitettu määrä ihmisiä.

Yksityiskohta Jonna Karankan ryijystä Every Seasons Ry or Ru (2016). Tuomas Sopasen kokoelma.­

11.2. 16:42

Helsingin Taidehalli aukeaa yleisölle tauon jälkeen taas ensi viikolla. Ovet avautuvat tiistaina 16. helmikuuta.

Taidehallissa on esillä parhaillaan näyttely Kudottua kauneutta – suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa. Tuomas Sopasen kokoelmasta koottu ryijynäyttely esittelee noin 130 ryijyä yli 300 vuoden ajalta. Näyttely on esillä koko kevään ajan, 23. toukokuuta saakka.

Näyttely avautui alun perin viime marraskuussa ja se ehti saada runsaasti positiivista palautetta yleisöltä ennen kuin se jouduttiin sulkemaan uusien koronarajoitusten myötä.

Tuomas Sopanen ja Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri Inka Kivalon Hevosloimen (1985) edessä.­

Alkuvuoden ohjelmistoon kuuluneet Tarja Pitkänen-Walterin, Anssi Kasitonnin ja Jani Ruscican näyttelyt joudutaan siirtämään vuoteen 2022.

Liput museoon täytyy varata ennakkoon verkosta. Näyttelykäynnit voi varata Taidehallin verkkosivuilta.

Kävijämääriä Taidehalliin on rajoitettu, ja jokainen kävijä saa tuntikohtaisen saapumisajan. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä. Yleisöopastuksia tai muita tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä.

Valokuvataiteen museo K1 esittelee Vivian Maierin katukuvia.­

Ensi viikolla aukeaa myös Valokuvataiteen museo K1 Kämp Gallerian pohjakerroksessa. Museossa on esillä maanantaista 15. helmikuuta lähtien amerikkalaisen valokuvaajan Vivian Maierin (1926–2009) näyttely.

Maier oli lastenhoitaja, joka vaelteli työnsä vuoksi lasten kanssa ympäri NEw Yorkia ja Chicagoa ja kuvasi samalla ympäristöään.

Näyttely on jatkoa Valokuvataiteen museossa viime kevään Maier-näyttelylle. Kaapelitehtaan näyttelytilassa esillä ollut näyttely oli museon kaikkien aikojen suosituin, vaikka se ehti olla koronarajoitusten vuoksi avoinna vain kaksi kuukautta.

Valokuvataiteen museo kertoo tiedotteessaan, että siltä on toivottu vuosien ajan erityisesti Maierin katuvalokuvausta. Tätä puolta Maierista uusi näyttely nyt esittelee.

Nettivarausta ei K1-näyttelytilaan tarvita, mutta sisään päästetään kerrallaan vain rajoitettu määrä yleisöä. Tästä syystä museon aukioloajat ovat poikkeuksellisen laajat. Yli 12-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Muista pääkaupunkiseudun taidemuseoista ovat avanneet ovensa rajoitetulle yleisömäärälle muun muassa Amos Rex sekä Didrichsenin taidemuseo.

Kansallisgallerian museot pysyvät jatkossakin suljettuina. Tosin Museokortti on järjestänyt arvonnan, jonka voittaja pääsee ystävänsä kanssa ensi viikolla yksityiskierrokselle tyhjään Ateneumiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat