Ei ole yhtä suomalaista ruokakulttuuria, sanoo professori Johanna Mäkelä – mutta erikoinen ruisleipäkonsensus meillä kyllä on - Kulttuuri | HS.fi

Ei ole yhtä suomalaista ruokakulttuuria, sanoo professori Johanna Mäkelä – mutta erikoinen ruisleipä­konsensus meillä kyllä on

Suomalaisilla on varmoja mielipiteitä siitä, mikä on erityisen suomalaista ruokaa, sanoo ruokakulttuurin professori.

”Monipuolisuus on yksi syy, miksi ruokakulttuuri on niin kiehtova tutkimuskohde”, sanoo ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä.

13.2.2021 2:00 | Päivitetty 13.2.2021 6:18

”Tutkin niitä asioita, jotka tapahtuvat ennen kuin ihminen laittaa ruoan suuhunsa”, sanoo Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä.

Ja niitähän tapahtuu. Monet polttavat keskustelut yhteiskunnassa – yksilön arjesta puhumattakaan – liittyvät ruokaan ja syömiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat