Justin Timberlake pyytää anteeksi Britney Spearsilta ja Janet Jacksonilta - Kulttuuri | HS.fi

Justin Timberlake pyytää anteeksi Britney Spearsilta ja Janet Jacksonilta

Supertähti Justin Timberlaken menneisyyden käytös on noussut keskustelun aiheeksi sen jälkeen, kun uusi dokumentti Britney Spearsista julkaistiin.

Britney Spears, Justin Timberlake ja Janet Jackson.­

13.2. 11:09

Maailman suurimpiin poptähtiin lukeutuva yhdysvaltalainen Justin Timberlake on pyytänyt julkisesti anteeksi yhdysvaltalaiselta poptähdeltä Britney Spearsilta sen jälkeen, kun uusi dokumentti Framing Britney Spears nosti uudestaan parrasvaloihin Timberlaken käytöksen 2000-luvun vaihteessa, jolloin hän ja Spears seurustelivat.

Samalla Timberlake on pyytänyt anteeksi myös yhdysvaltalaiselta poptähdeltä Janet Jacksonilta vuoden 2004 Super Bowlin väliaikashow’n rinnanvilautusvälikohtausta ja sen jälkipyykkiä.

Timberlake esitti anteeksipyyntönsä Instagramissa.

Framing Britney Spears -dokumentin arkistomateriaaleissa Timberlake puhuu hänen ja Spearsin seksisuhteesta.

Erityisesti Timberlaken toimintaa superteinitähtiparin eron jälkeen vuonna 2002 katsotaan kriittisesti: kun keltainen lehdistö repi lööppejä ja otsikoita Spearsin väitetystä uskottomuudesta, Timberlake aloitteli sooloartistiuraansa ja julkaisi suurhitiksi nousseen singlen Cry Me a River, jonka videolla esiintyi Spearsin kaksoisolento. Kappaleella ja videolla Timberlake syytti Spearsia suhteen tuhosta ja nousi tuolla syytteellä entistä suurempaan tähteyteen samalla kun media sai siitä entisestään lisää polttoainetta haukkua Spearsia.

Käytännössä dokumentti syyttää Timberlakea seksismistä ja Spearsin tuohon aikaan suuremmalla maineella ratsastamisesta.

Timberlaken käytöksestä on dokumentin julkaisun jälkeen keskusteltu laajasti sosiaalisessa mediassa. Samalla esiin on noussut myös Timberlaken toiminta vuoden 2004 Super Bowlin väliaikashow’ssa ja sen jälkeen. Väliaikashow’ssa Timberlake paljasti kanssaesiintyjänsä Janet Jacksonin toisen rinnan suorassa lähetyksessä.

Janet Jackson ja Justin Timberlake esiintyivät Super Bowlin väliaikashow’ssa vuonna 2004.­

Yhdysvalloissa tällainen alastomuus oli valtava järkytys, ja Jacksonin esiintyminen saman vuoden Grammy-palkintogaalassa peruttiin. Lisäksi media repi jälleen kirkuvat otsikot Jacksonista, mutta ei Timberlakesta. Timberlake pääsi kuin koira veräjästä.

”Olen syvästi pahoillani elämäni vaiheista, jolloin minun tekoni ovat pahentaneet asioita, kun puhuin ohi suuni, tai kun en asettunut jonkun puolelle silloin kun olisi pitänyt. Ymmärrän, että petin odotukset noina ja monina muina hetkinä ja hyödyin järjestelmästä, joka katsoo naisvihaa ja rasismia sormien läpi”, Timberlake kirjoitti Instagramissa perjantai-iltana Suomen aikaa.

”Erityisesti haluan pyytää anteeksi Britney Spearsilta ja Janet Jacksonilta kummaltakin erikseen, koska välitän kummastakin ja kunnioitan heitä ja tiedän että petin heidät.”

”Viihdeteollisuus on viallinen. Se luo miehistä, erityisesti valkoisista miehistä, menestystarinoita. Se on suunniteltu tekemään niin. Koska olen etuoikeutettu mies, minun täytyy pitää ääntä tästä. Oman tietämättömyyteni takia en tunnistanut asiaa silloin, kun se tapahtui omassa elämässäni, mutta en halua enää ikinä hyötyä siitä, kun muita lannistetaan”, Timberlake jatkoi lausunnossaan.

”En ole luovinut tässä karikossa moitteettomasti urani aikana. Tiedän, että tämä anteeksipyyntö on vain ensiaskel eikä se vapauta menneisyyden virheistä. Haluan kuitenkin ottaa vastuun omista harha-askelistani ja olla osa maailmaa, jossa tuetaan ja parannetaan ihmisten asemaa.”

”Välitän syvästi niin rakkaimpieni kuin entisten rakkaiden hyvinvoinnista. Pystyn parempaan ja pyrin parempaan.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat