Rockbändi Blind Channel otti murska­voiton Uuden musiikin kilpailussa, edustaa Suomea Euro­viisuissa toukokuussa - Kulttuuri | HS.fi

Rockbändi Blind Channel otti murska­voiton Uuden musiikin kilpailussa, edustaa Suomea Euro­viisuissa toukokuussa

Teflon Brothers ja Pandora jäivät toiseksi. Voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa toukokuussa.

Oululainen Blind Channel esitti Uuden musiikin kilpailussa kappaleen Dark Side.­

20.2. 22:50 | Päivitetty 21.2. 6:08

Blind Channel on voittanut Uuden musiikin kilpailun. Voittaja lähtee edustamaan Suomea Rotterdamissa järjestettäviin Eurovision laulukilpailuihin toukokuussa. Oululainen rockbändi esitti keskisormen heiluttamiseen kehottavan kappaleen Dark Side.

Se voitti kisan ylivoimaisesti 551 pisteellä. Toiseksi jäi Teflon Brothers & Pandora 180 pisteellä ja kolmanneksi Ilta 149 pisteellä.

Teflon Brothers & Pandora sijoittuvat ufoteemaisella esityksellään I Love You toiseksi.­

Blind Channel puhuu kappaleestaan statementina. Heidän mukaansa bändin asenne tiivistyy keskisormen heiluttamiseen. Sillä puretaan poikkeusaikojen nostamaa turhautumista. Kertosäkeessä kehotetaan nostamaan sormi ylös.

”Se voi vaikuttaa naivilta ja teinimäiseltä unholta, mutta se on meidän elämäntyö”, toinen laulaja Joel Hokka sanoi ennen esitystä etätiedotustilaisuudessa.

Äänestäminen tapahtui Yle-sovelluksessa, puhelimella ja tekstiviesteillä. Yleisön antamien äänten osuus tuloksesta on 75 prosenttia ja kansainvälisen raadin 25 prosenttia.

Kisassa oli mukana seitsemän kappaletta.

Laulaja Ilta nousi yleisön äänillä kisan kolmanneksi kappaleella Kelle mä soitan.­

Kansainväliset raadit kokoontuivat Britanniassa, Sveitsissä, Puolassa, Islannissa, Espanjassa ja isäntämaa Alankomaissa. Myös Yhdysvallat pääsi antamaan ääniä. Mukana oloa perusteltiin sillä, että Yhdysvalloissa on alkamassa oma versio Euroviisuista.

Kansainvälinen raati antoi eniten pisteitä Blind Channelille, Oskrille ja Akselille.

Ylen järjestämä kisa järjestettiin Tampereen Mediapoliksessa ilman yleisöä. Tilaisuuden juonsi laulaja Antti Tuisku ja siellä teki paluun keikkalavoille Haloo Helsinki! -bändi.

Juontaja Antti Tuisku tanssi ja lauloi viime vuoden kakkosen Erika Vikmanin kanssa. Kuva kenraaliharjoituksesta.­

Kisassa oli kattavat koronaturvatoimet. Tuotanto koronatestasi koko henkilökunnan, irrotti työryhmät kupliin ja laittoi suuren osan tekijöistä etätöihin. Myöskään toimittajat eivät päässeet seuraamaan lähetystä paikan päälle.

Ylen etätiedotustilaisuudessa nähtiin rentoutunut ja itsevarma voittobändi. He korostivat olevansa jotain uutta, eikä vain Lordi-maineen lämmittelyä.

Bändi lupasi etätiedotustilaisuudessa parantavansa esitystä Rotterdamiin ja vähentävänsä ainakin vaatteita.

Heille 2000-luvun alku on nostalgian ja ”retroilun” lähde. Vaikutteet kappaleeseen on otettu nu metalista, kuten yhdysvaltalaiselta hiphopia ja metallia yhdistävältä Linkin Parkilta. He kuitenkin toivovat, ettei heitä enää nimitettäisi nu metal -yhtyeeksi.

Voiton jälkeen he puhuivat kansainvälistymisestä. Bändi uskoo voivansa saavuttaa samankaltaista menestystä kuin Him ja The Rasmus 2000-luvun alussa.

”Me ei todellakaan aiota jäädä tänne pikku-Suomeen, I tell you”, Joel Hokka sanoi.

Blind Channel uskoo voivansa lyödä läpi kansainvälisesti.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat