Valosuunnittelija Mikki Kunttu saa oman festivaalin Tampereelle – esiintyjinä Apocalyptica, Chisu, Martti Suosalo ja Cirque du Soleilin solisteja - Kulttuuri | HS.fi

Valosuunnittelija Mikki Kunttu saa oman festivaalin Tampereelle – esiintyjinä Apocalyptica, Chisu, Martti Suosalo ja Cirque du Soleilin solisteja

Valossa Mikki Kunttu -tapahtuma järjestetään syksyllä 2022.

Visuaalinen suunnittelija Mikki Kunttu saa oman tapahtuman Tampere-taloon.­

22.2. 15:47

Valosuunnittelija ja visualisti Mikki Kuntun 50-vuotisjuhlan kunniaksi Tampere-talossa järjestetään kansainvälinen festivaali syksyllä 2022. Asiasta kertoo Tampere-talo tiedotteessaan.

Festivaali julkaistiin maanantaina 22. helmikuuta Kuntun 50-vuotissyntymäpäivänä.

Kunttu on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä valosuunnittelijoista ja visualisteista.

Valossa Mikki Kunttu -tapahtuma esittelee Kuntun uraa sekä tarjoaa Tampere Filharmonian konsertin, gaalajuhlan, näyttelyn ja seminaarin.

Gaalassa nähdään taiteilijoita Kuntun uralta: Tero Saarinen Company, Apocalyptica, Chisu, Kimmo Pohjonen, Martti Suosalo sekä Bostonin baletin, Tanskan kuninkaallisen baletin ja Cirque du Soleilin solisteja.

Mikki Kunttu on kysytty visualisti maailmalla, jonka kädenjälki näkyy varsinkin televisio-, taide- ja musiikkituotannoissa. Hän on toiminut muun muassa Cirque de Solelin päävisualistina ja -valosuunnittelijana Montrealissa sekä visualistina Euroviisuissa. Hän vastaa myös Kansallisoopperan Ring-sarjan visualisoinnista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat