Tiistain tv-elokuvissa muun muassa valloittava lyhytanimaatio naisesta, jonka pään tilalla on kissa - Kulttuuri | HS.fi

Tiistain tv-elokuvissa muun muassa valloittava lyhytanimaatio naisesta, jonka pään tilalla on kissa

Päivän elokuvat arvioi Martta Kaukonen.

Hänen päänsä -animaatiossa naisen pään tilalla on kissa.­

23.2. 2:00

Jos oisi valtaa

(Suomi 1941) Yrjö Norran komediassa romukauppias (Aku Korhonen) haaveilee rikkauksista.

TV1 klo 13.10

Wave ★★★★

(Irlanti 2017) Mies (Tj O’Grady Peyton) herää koomasta ja alkaa puhua kieltä, jota kukaan muu ei ymmärrä. Peytonin ja Benjamin Clearyn lyhytkomedia käsittelee vihapuhetta ja nettikiusaamista huumorin keinoin. Elokuvan kertojanäänenä kuullaan Jarvis Cockeria.

Teema klo 13.40

Eat Pray Love ★★

(USA 2010) Toimittaja Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) matkusti maailmalle löytääkseen itsensä. Ryan Murphy filmatisoi Gilbertin (s. 1969) seikkailuista kertovan omaelämäkerran. Katsoja saa varautua siihen, että sairastuu elokuvaa katsoessaan matkakuumeeseen. Leffan arvomaailma on omituinen: etuoikeutetut länsimaalaiset hakevat vastauksia ongelmiinsa kehitysmaiden guruilta, joilla olisi riittävästi tehtävää oman maansa vaikeuksien selvittämisessä.

Liv klo 21.00

Jäinen saari ★★

(Suomi 1964) Opiskelija (Annikki Moksi) haluaa tehdä laudaturtyönsä alkoholisoituneesta taidemaalarista (Kalervo Koski). Erik Häkkisen jäykkä draama perustuu Mika Waltarin novelliin. Elokuva kuvaa osuvasti ajan taidekäsitystä ja taiteilijamyyttiä. Suurelle taiteilijalle kaikki on sallittua taiteen nimissä. Nerolle riittää aina seksiseuraa palvovista nuorista naisista, joiden elämäntehtävä ei suinkaan ole tehdä taidetta itse vaan päästä neron muusaksi. (K12)

Teema klo 22.25

Hänen päänsä ★★★★★

(Suomi 2019) Naisen pään tilalla on kissa. Emma Louhivuoren lyhytanimaatiossa viehättävät persoonallinen idea ja yksinkertainen mutta valloittava piirrosjälki.

Teema klo 23.55

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat