Millaista on elää naisena ilman hiuksia – SKS kerää kaljujen naisten kokemuksia - Kulttuuri | HS.fi

Millaista on elää naisena ilman hiuksia – SKS kerää kaljujen naisten kokemuksia

SKS kerää tietoa kaljuna naisena elämisestä.

Irlantilainen laulaja-lauluntekijä Sinéad O’Connor tunnetaan myös niukasta hiustyylistään.­

2.3. 2:00

Hiukset on nähty länsimaisessa kulttuurissa tärkeänä osana naiseutta, mutta kaikilla naisilla ei ole hiuksia. Hiuksettomuus voi johtua paitsi sairauksista tai niiden hoidosta myös omaehtoisesta pään ajelusta tai häpäisystä ja väkivallasta.

Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS aloitti maaliskuun alussa keräyksen, jolla toivotaan tietoja siitä, millaista on elää naisena ilman hiuksia. Hiukseton nainen on edelleen osittainen tabu, minkä vuoksi hiuksettomuutta saatetaan peitellä ja hävetä. Ulkonäköä koskevat muuttuneet asenteet sekä muutokset sairauksien käsittelyssä ovat kuitenkin tuoneet naisten hiuksettomuuden hiljalleen osaksi julkista keskustelua.

SKS ja tohtorikoulutettava Johanna Latva Turun yliopistosta ovat kiinnostuneita hiuksettomuuden syistä ja siitä miten se on vaikuttanut elämään, SKS kertoo tiedotteessa.

SKS toivoo tietoja, miten hiuksettomuus näkyy vastaajan arjessa ja miten se on vaikuttanut tämän elämään. Kyselyyn voi kertoa myös menneistä kokemuksista. Kaljut naiset -keruu jatkuu toukokuun loppuun.

Lisätietoja osoitteessa www.finlit.fi/naisten-hiuksettomuus

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat