Euroviisut järjestetään sittenkin livenä: Esiintyjät 41 maasta matkustavat Rotterdamiin, vaikka Hollantiin menemistä pitää tällä hetkellä ehdottomasti välttää - Kulttuuri | HS.fi

Euroviisut järjestetään sittenkin livenä: Esiintyjät 41 maasta matkustavat Rotterdamiin, vaikka Hollantiin menemistä pitää tällä hetkellä ehdottomasti välttää

Euroviisujen ruotsalaisjohtajan mukaan matkustaminen on ”välttämätöntä. ”Se on työ, joka on tehtävä.”

Suomea Euroviisuissa edustaa tänä vuonna Blind Channel.­

3.3. 12:42

Euroviisut järjestetään paikan päällä Rotterdamissa toukokuussa.

Tapahtuman ruotsalainen johtaja Martin Österdahl kertoi BBC:lle, että kilpailuun osallistuvien on välttämätöntä matkustaa Rotterdamiin.

”Se ei ole mikään lomamatka, vaan työ, joka on tehtävä”, Österdahl sanoi ja lisäsi, että yleisön osalta päätöstä ei ole vielä tehty.

”Toivon mukaan saamme paikalle myös yleisöä. Sillä on valtava vaikutus tapahtuman tunnelmaan ja taltiointiin.”

Österdahl kertoo BBC:lle, että järjestäjät ovat olleet tiiviisti yhteydessä erilaisiin kansainvälisiin tapahtumajärjestäjiin ja omaksuneet näiltä käytäntöjä.

Osallistujamaiden Hollantiin lähettämät delegaatiot tulevat olemaan tavallista pienemmät. Kun tavallisesti jokaisesta maasta on osallistunut paikan päälle keskimäärin 38 ihmisen joukko, nyt ryhmän jäsenten määrä on rajoitettu 20:een.

Delegaatioita ohjeistetaan pysyttelemään vapaa-aikana hotelleissaan. Muutenkin terveys- ja turvallisuussuunnitelma on ”tiukka”.

”Kattavalla testauksella, kasvomaskeilla, hygieniatoimilla, tehostetulla ilmastoinnilla ja muilla toimilla luomme ympäristön, jossa henkilökunta, artistit ja media voivat työskennellä mahdollisimman turvallisesti”, tapahtuman vastaava tuottaja Sietse Bakker kertoo organisaation lähettämässä tiedotteessa.

Tällä hetkellä Hollannin hallitus kehottaa ehdottomasti välttämään matkustamista maahan ilman painavaa syytä.

Euroviisu-järjestäjät kertovat, että paikalle saapuville osallistujille suositellaan viiden päivän karanteenia. Kaikilta tapahtumaan osallistuvilta vaaditaan lisäksi negatiivinen tulos koronatestistä kolmen vuorokauden sisällä lähdöstä kohti Rotterdamia.

Kilpailuun osallistujia on aiemmin pyydetty tuottamaan live-video esiintymisestään siltä varalta, että matkustaminen Rotterdamiin ei onnistuisi pandemiatilanteen vuoksi.

Viime vuonna Euroviisut peruttiin ensimmäistä kertaa tapahtuman 64-vuotisen historian aikana.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Rotterdamissa, koska hollantilainen laulaja Duncan Laurence voitti kilpailun Tel Avivissa vuonna 2019.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat