Jussi Hakulinen lähtee Yö-kiertueelle viimeisen kerran, samaan aikaan kiertää myös Suvi Teräsniskan Yö – ”Kyllä cover-bändejä riittää Suomessa” - Kulttuuri | HS.fi

Jussi Hakulinen lähtee Yö-kiertueelle viimeisen kerran, samaan aikaan kiertää myös Suvi Teräsniskan Yö – ”Kyllä cover-bändejä riittää Suomessa”

Hartwall-areenalle päättyvällä kiertueella vierailevat Pate Mustajärvi ja Vesku Jokinen.

Jussi Hakulinen haluaa päättää Yö-uransa tyylikkäästi.­

5.3. 10:43

Jussi Hakulinen aikoo tehdä viimeisen esiintymisen Yö-yhtyeen kanssa. Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -konsertit esitetään Tampereella ja Rovaniemellä syyskuussa. Lokakuussa kiertue päättyy Hartwall-areenalle.

Syyskuussa 2019 porilaisyhtyeen satunnaisen jäsenen ja isoimpien hittien kirjoittajan piti tehdä viimeinen esiintyminen Yö-nimen alla.

Yö Revisitedissä soitti entisiä Yö-jäseniä, kuten Olli Lindholmin vuonna 2016 erottamat basisti Jukka ”Jay” Lewis ja kitaristi Asko ”Daffy” Terävä.

”Se meni ihan pieleen koko ilta”, Hakulinen sanoo.

Bändi ei ollut treenannut tarpeeksi. Hakulinen ei tiennyt, mitä versioita kappaleista soitetaan. Hän oli lähellä paniikkikohtausta lavalla.

”Se olisi ollut niin löysä lopetus. Jos tekisi kunnolla tämän homman. Treenaisi niin, että jäisi hyvä mieli. Jättäisi Yön taakse ja alkaisi tehdä muita juttuja.”

Konsertit ovat ”kasausvaiheessa”. Luvatuista Yö-kasvoista on varmasti sovittu esiintymiset vasta rumpali Antti Mäkisen kanssa. Muiden kanssa käydään vielä keskusteluja.

Näillä näkyminen Hartwall-areenalla ovat esiintymässä Pate Mustajärvi, Herra Ylppö, Pauli Hanhiniemi ja Vesku Jokinen. Tampereelle on tulossa Skädäm-yhtye.

Hakulinen ei tiedä, mitä vierailijat laulavat. Vaikka tietäisi, hän haluaa, että valinnat tulevat yllätyksenä.

”Mikä mukavalta tuntuu.”

Hän itse esittää vain tekemiään kappaleita.

Biiseihin tehdään uusia sovituksia. Mahdollisesti taustalla kuullaan jousia ja tyttökuoro. Suunnitelmallisuus on tarkempaa kuin Hakulisen duokeikoilla, joita hän tekee tyttärensä kanssa. Niissä voi kesken keikan kysyä yleisöltä, mitä he haluavat kuulla.

Yö Revisited esiintyö Tampereella syksyllä 2019.­

Kesällä kiertää festivaaleja myös toinen Yö-yhtye, jonka solistina toimii Suvi Teräsniska. Iskelmälaulaja on aiemminkin tehnyt lukuisia Yö-teemaisia keikkoja, joissa on keskitytty muihin kuin Hakulisen tekemiin biiseihin.

”Kyllä niitä cover-bändejä riittää Suomessa”, Hakulinen sanoo toisesta Yöstä.

”Ei se kosketa. Ihan saa tehdä, mitä lystää.”

Teräsniskan Yö juhlistaa bändin 40 vuotta kestänyttä taivalta.

Hakulinen ei sano juhlivansa 40-vuotisuutta, koska ei ole ollut Yössä koko aikaa. Hän juhlistaa ”yhden polun päättymistä”.

”Haluan vain laittaa pisteen tälle Yö-proggikselle ja haluan tehdä sen tyylikkäämmin, mitä Yö Revisited oli.”

Jussi Hakulinen kävi kiistaa keväällä 2019, voiko hänen kappaleitaan soittaa Yö-vetäjä Olli Lindholmin muistokonsertissa. Lopulta Hakulinen antoi luvan.

Heinäkuussa uutisoitiin, että Hakulisen vaatimuksesta suuri osa Yön kappaleista on poistettu suoratoistopalveluista. Poissa ovat Hakulisen säveltämät ja sanoittavat kappaleet kuten Yön suurimmat hitit Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Hakulinen on aiemmin kieltänyt esimerkiksi kappaleidensa versioinnin Vain elämää -ohjelmassa. Markkinaoikeuden päätöksen mukaan Hakuliselta olisi pitänyt pyytää lupa muunnelman tekemiseen.

Muusikko on tyytyväinen, että pystyy vaikuttamaan biisiensä käyttöön.

”Minulla ei ole missään nimessä tarkoitus eristää biisejäni ihmisiltä. Se on vain ainoa vaihtoehto”, Hakulinen sanoo.

”En halua, että monikansalliset riistofirmat hyötyvät minun taiteellani. Ihmettelen sitä, miksei Suomessa ole muita, jotka olisivat tiedostavampia ja miettisivät, mihin rahat menevät. Voitot lähtevät kuitenkin pois maasta.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat