Hiljaista tunnelmaa huokuvista teoksistaan tunnettu Elina Luukanen sanoo, että metalligrafiikan tekijän täytyy viihtyä yksinäisyydessä: ”Työ on hidasta ja vaikeaa käsityöläisyyttä” - Kulttuuri | HS.fi

Hiljaista tunnelmaa huokuvista teoksistaan tunnettu Elina Luukanen sanoo, että metalligrafiikan tekijän täytyy viihtyä yksinäisyydessä: ”Työ on hidasta ja vaikeaa käsityöläisyyttä”

Elina Luukasen taidegrafiikan tekeminen loppui hänen toimiessaan miehensä omaishoitajana, mutta toiveet työprosessien uudelleenaloittamisesta eivät. Alitajuisuus ja hitaus kiehtovat.

Elina Luukanen kiinnostui aikoinaan taidegrafiikasta toimiessaan taiteilijaäitinsä Lea Ignatiuksen avustajana kesällä 1970.

7.3. 2:00 | Päivitetty 7.3. 8:45

Harva asuu niin kuvataiteeksi ikuistetussa kodissa kuin Elina Luukanen. Vaikka vierailulle ei nyt pääse, tunnelmaa ei tarvitse hirveästi arvailla. Luukasen lukuisten metalligrafiikkatöiden aiheina ovat olleet hänen kotinsa miltei ajattomat etutöölöläiset tunnelmat vanhoine huonekaluineen, valtavine kirjahyllyineen ja klassisine ikkunoineen. Töölön teoksissa ei näy ihmisiä kuten ei muutenkaan yleensä Luukasen taiteessa, jossa on aina hyvin voimakas ja rauhoittava hiljaisuuden tuntu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat