Sosiaalisessa mediassa kaivettiin Nomadland-ohjaajan vanhat lehtilausunnot esiin, ja nyt ”Kiinan ylpeyden” palkittu elokuva on ongelmissa - Kulttuuri | HS.fi

Sosiaalisessa mediassa kaivettiin Nomadland-ohjaajan vanhat lehtilausunnot esiin, ja nyt ”Kiinan ylpeyden” palkittu elokuva on ongelmissa

Chloé Zhaon ohjaama Nomadland palkittiin Golden Globe -gaalassa parhaana draamaelokuvana, ja hän sai myös parhaan ohjaajan palkinnon.

Ohjaaja Chloé Zhao palkittiin helmikuussa parhaan ohjaajan Golden Globe -palkinnolla.­

6.3. 12:11

Golden Globe -voittaja Chloé Zhao on joutunut hyökkäyksen kohteeksi Kiinassa. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvakaappauksina ohjaajan vanhoja Kiinaa arvostelevia lehtihaastatteluja.

Vuonna 2013 Filmmaker-lehdelle antamassaan haastattelussa hän kutsuu Kiinaa ”paikaksi, jossa on valheita kaikkialla”. Toisessa haastattelussa hän sanoo olevansa nykyisin amerikkalainen, ei kiinalainen.

Ohjaajaa nimitellään sosiaalisessa mediassa petturiksi ja hänen kansallisuutensa on kyseenalaistettu.

Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.

Zhaon ohjaama Nomadland palkittiin Golden Globe -gaalassa parhaana draamaelokuvana, ja hän sai myös parhaan ohjaajan palkinnon. Gaalan 78-vuotisen historian aikana nainen on saanut parhaan ohjaajan palkinnon vain kerran.

Voiton jälkeen Kiinan valtiolliset tiedotusvälineet kutsuivat Pekingissä syntynyttä elokuvantekijää ”Kiinan ylpeydeksi”.

Nomadland kertoo kuusikymppisestä Fernistä (Frances McDormand), joka kotinsa ja työnsä menetettyään pakkaa asuntoautonsa ja ryhtyy moderniksi kulkuriksi.

Elokuvan on ilmoitettu saavan Kiinan-ensi-iltansa huhtikuussa. Nyt lipunmyynti on tiettävästi keskeytetty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat