Yeboyah syytti Pyhimystä rasismista – Voiko räpin rasismikeskustelua siirtää sellaisenaan USA:sta Suomeen? - Kulttuuri | HS.fi

Yeboyah syytti Pyhimystä rasismista – Voiko räpin rasismikeskustelua siirtää sellaisenaan USA:sta Suomeen?

Väitän, että rap oli – ja on yhä – matalan kynnyksen tapa nuorille tehdä musiikkia ilman akateemisuutta. Se on yksi rapin parhaita, demokratisoivia ja musiikillisen monipuolisuuden mahdollistavia puolia, kirjoittaa toimittaja Arttu Seppänen.

Yeboyah aloitti keskustelun rasismista suomalaisessa rap-musiikissa ja viittasi Emma-ehdokkaana olevaan Pyhimykseen.­

8.3. 13:33 | Päivitetty 8.3. 14:31

Viime viikolla räppäri Yeboyah käynnisti keskustelun rasismista kotimaisessa räpissä. Yeboyah kirjoitti Instagram-postauksessaan näin:

”Hyvä esimerkki siitä, että Suomessa ei ymmärretä räpin historiaa on se, että tänä vuonna Emma-gaalassa on Rap/R&B-kategoriassa ehdokkaana artisti, joka käyttää biiseissään n-sanaa, haukkuu mustia ihmisiä likaisiksi, eikä ole ikinä ottanut tästä vastuuta tai poistanut näitä biisejä. Tämä ihminen ei arvosta mustaa kulttuuria, ymmärrä räpin historiaa, tekee sillä omaisuuden ja kaiken lisäksi meidän isoin musiikkitapahtuma ja alan ammattilaiset tukee tämän artistin palkitsemista ja on hiljaa tästä aiheesta.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat