Näe nämä näyttelyt tänä viikonloppuna: Jäähallimaalaukset, villiintyvä luonto, Tove Jansson ja ystävät - Kulttuuri | HS.fi

Näe nämä näyttelyt tänä viikonloppuna: Jäähallimaalaukset, villiintyvä luonto, Tove Jansson ja ystävät

Tove Jansson: Tupakoiva tyttö, 1940.­

13.3. 2:00

Tove Jansson ystävineen

Tove Janssonin näyttely sivuuttaa rakastetut Muumit ja keskittyy hänen uraansa taidemaalarina. Varhaisten Pariisin-näkymien ja asetelmien sekä myöhäisten abstraktioiden lomassa on lukuisia teoksia Janssonin opettajilta ja taiteilijatovereilta, tärkeimpinä Sam Vanni ja elämänkumppani Tuulikki Pietilä.

Tove Jansson: Maalaaminen on kaikkein tärkeintä 30.5. saakka Didrichsenin taidemuseossa, didrichsenmuseum.fi.

Käänteinen modernisti

Lauri Laine: Alba II, 2020, öljy kankaalle.­

Lauri Lainetta voisi luonnehtia käänteiseksi modernistiksi, jonka tie on kulkenut johdonmukaisin askelin abstraktista ilmaisusta esittävään ja sukeltanut samalla syvälle eurooppalaisen taiteen ja kulttuurin historiaan. Uudet maalaukset ovat läheistä sukua Francisco de Goyan hovimuotokuville.

Lauri Laine: Alba 11.4. saakka Galleria Heinossa, galleriaheino.fi.

Sivustaseuraajan näkökulma

Alina Sinivaara: Areena, 2020, akryyli ja öljy.­

Alina Sinivaaran näyttely todistaa, että toimivan maalauksen tekeminen ei ole aiheesta kiinni, sillä jäähallien katsomot ja urheilukenttien reunat eivät kuulu ekspressionistien tavanomaisiin innoituksen lähteisiin. Yllättävä on myös sivustaseuraajan näkökulma, tapahtumien tarkkailu matkan päästä.

Alina Sinivaara: Alkuhyppy 28.3. saakka Galleria Amassa, ama.gallery.

Luonto ottaa osansa

Kati Immonen: Monument – Willowherb, 2020, akvarelli ja tussi.­

Luonto antaa, mutta se osaa myös ottaa osansa. Kati Immosen monikerroksisten vesivärimaalausten maailma sijoittuu aikaan ihmisen jälkeen. Koristeelliset kukat ovat varastaneet suurmiesten identiteetit ja eläimet ovat löytäneet leikkikentikseen hotellien turkooseina läikehtivät uima-altaat.

Kati Immonen: Overgrown 3.4. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat