Baltic Circle -teatterifestivaalille uusi toiminnanjohtaja - Kulttuuri | HS.fi

Baltic Circle -teatterifestivaalille uusi toiminnanjohtaja

Viime vuonna kaksikymmenvuotissynttäreitään juhlinut Baltic Circle -festivaali syntyi halusta avata ovia muiden Itämeren maiden teatteriin.

Asta Teräväinen valittiin Baltic Circle -teatterifestivaalin toiminnanjohtajaksi.­

17.3. 15:10

Baltic Circle -teatterifestivaalin toiminnanjohtajaksi on valittu Asta Teräväinen.

”Asta Teräväisen syvä ymmärrys taiteen monimuotoisesta kentästä ja rohkeat näkemykset sen mahdollisuuksista, hänen viestinnän ajattelunsa ja laaja kokemuksensa kansainvälisestä kontekstista nähdään arvokkaina Baltic Circle -festivaalille”, sanoo Q-teatteri ry:n hallituksen puheenjohtaja Annukka Pykäläinen tiedotteessa.

Q-teatteri ry:n hallitus nimitti Teräväisen tehtävään maaliskuusta 2021 alkaen ja hän on jo aloittanut työssään festivaalin taiteellisen johtajan Hanna Parryn työparina. Teräväinen siirtyi tehtäväänsä Espoon modernin taiteen museon Emman viestintäsuunnittelijan työstä.

”On ilo liittyä osaksi todella osaavaa ja näkemyksellistä festivaalitiimiä sekä sitä laajaa kansainvälistä yhteisöä, johon Baltic Circle -festivaali kuuluu. Haluan toiminnanjohtajana luoda jatkuvuutta ja kehittää sitä työtä, jota festivaalilla jo tehdään kestävien ja yhdenvertaisten toimintamallien eteen”, Teräväinen kertoo tiedotteessa.

Vuodesta 2015 toiminnanjohtajana toiminut Hanna Nyman jatkaa töitä Q-teatterissa.

”Hanna Nyman on tehnyt ammattitaidollaan ja omistautumisellaan mahdolliseksi kehittää festivaalin rakennetta ja taiteellisia tavoitteita, sisältöä ja arvoja pitkäjänteisesti. Hänen näkemyksensä tuella festivaali on saanut uudistua”, tiedotteessa kiitetään.

Baltic Circle perustettiin vuonna 2000 ja kuten festivaalin nimikin kertoo, ajatuksena oli avata ovia Itämeren alueen teatteriin. Q-teatterin piirissä koettiin tärkeäksi tutustua saman sukupolven ja samantapaisten ryhmien tekijöihin.

Seuraavan kerran festivaali järjestetään marraskuussa 2021.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat