Kaija Saariahon oratorion esitys Musiikkitalossa siirtyy pääsiäiseltä ensi syksyyn - Kulttuuri | HS.fi

Kaija Saariahon oratorion esitys Musiikkitalossa siirtyy pääsiäiseltä ensi syksyyn

La Passion de Simonen näyttämöllinen ensembleversio esitetään osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Kaija Saariahon oratorion esitys siirtyy ensi syksyyn.­

22.3. 14:39

Säveltäjä Kaija Saariahon oratorion La Passion de Simonen esitys siirtyy koronapandemian vuoksi jälleen. Alun perin teos oli tarkoitus esittää Helsingin Musiikkitalossa viime pääsiäisenä, mutta esitys siirrettiin koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2021 pääsiäiseen.

Nyt esitys siirtyy uudelleen samasta syystä.

Tällä kertaa esitys siirtyy syksyyn 2021 osaksi Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Uudet esityspäivät ovat 1.–2. syyskuuta. Paikkana on suunnitellusti Musiikkitalo.

Saariahon säveltämän teoksen näyttämöllinen ensembleversio esitetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Esittäjänä on pariisilaislähtöinen musiikkiteatteriryhmän La Chambre aux échos.

La Chambre aux échos tilasi La Passion de Simonen kamariorkesteriversion ja kantaesitti sen marraskuussa 2013 Bratislavassa. Tuotanto on sen jälkeen kiertänyt Yhdysvalloissa, Suomessa ja muualla Euroopassa.

Musiikkitalon esityksissä lavalla nähdään sopraano Sayuri Araidan, näyttelijä Isabelle Seleskovitchin sekä vokaalikvartetin lisäksi kamariorkesteri Avanti. Kapellimestarina toimii Clément Mao-Takacs ja näyttämöohjauksesta vastaa Aleksi Barrière.

La Passion de Simone -oratorio pohjautuu ranskalaisfilosofi Simone Weilin (1909–1943) ajatuksiin ja elämänmittaiseen kamppailuun maailman epäoikeudenmukaisuutta ja eriarvoisuutta vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat