Eeva Kontu johtaa Suomen suurimpia musikaaleja, mutta vuosia häntä vaivasi ”tyttösyndrooma”: ”Ajattelin, että joku nuorempi mies tulee ja vie työn minulta” - Kulttuuri | HS.fi

Eeva Kontu johtaa Suomen suurimpia musikaaleja, mutta vuosia häntä vaivasi ”tyttösyndrooma”: ”Ajattelin, että joku nuorempi mies tulee ja vie työn minulta”

Eeva Kontu on yksi työllistetyimmistä suomalaisista teatterikapellimestareista. Hän johtaa enimmäkseen isojen teatteritalojen suurten näyttämöiden musikaaleja, ja niillä estradeilla naiskapellimestareita on perinteisesti nähty harvoin.

Teatterikapellimestari ja säveltäjä Eeva Kontu aloitti työt ammattiteatterissa 20 vuotta sitten muusikkona. Tampereella ja Helsingissä paljon työskentelevällä Konnulla on työhuone Helsingin Kruununhaassa.­

23.3. 17:00 | Päivitetty 24.3. 11:18

Eeva Konnulla on juuri nyt täysi höyry päällä. Hänen on vaikea edes muistaa, milloin on viettänyt viimeksi vapaapäivää.

On maaliskuun alkupuoli, ja teatterikapellimestarina työskentelevän Konnun viikot täyttyvät musikaaliharjoituksista ja viikonloput koe-esiintymisistä, joissa etsitään näyttelijöitä tuleviin suurmusikaaleihin. Ilman koronaviruspandemiaa kalenterissa olisi vielä läjä esityksiäkin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat