Kulttuurialan kysely osoittaa alan huolen tulevasta – kunnalliset toimijat ovat päässeet kriisissä vähemmällä - Kulttuuri | HS.fi

Kulttuurialan kysely osoittaa alan huolen tulevasta – kunnalliset toimijat ovat päässeet kriisissä vähemmällä

Yli puolet kulttuurialan toimijoista kertoi koronakriisin vaarantaneen heidän toimintaansa olennaisesti.

Koronatilanne on koetellut kartoin koko kulttuurialaa. Kuva Turun kaupunginteatterista viime marraskuulta, jolloin näytökset saattoivat vielä pyöriä rajatulle yleisömäärälle.­

29.3. 15:18

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kyselyssä yli puolet kulttuurialan toimijoista kertoi koronakriisin vaarantaneen heidän toimintaansa olennaisesti viime vuonna. Kolmasosa kuvaili muutoksia merkittäviksi.

Kyselyn perusteella korona on kohdellut kurjimmin henkilöitä ja yrityksiä, kun taas kunnalliset toimijat ja säätiöt ovat päässeet vähemmällä.

Monia vastaajia painaa huoli koko alan tulevaisuudesta. Erityisesti esiin nousivat pandemiaan liittyvä epävarmuus ja kokemus rajoitusten epäoikeudenmukaisuudesta.

”Taloudellisia vaikeuksia ja konkursseja pidetään todennäköisinä ja kulttuurin eri aloilta oletetaan katoavan osaamista ja asiantuntijuutta”, OKM:n tiedotteessa lukee.

Tammi–helmikuussa teetettyyn avoimeen verkkokyselyyn vastasi reilut 2 000 toimijaa, joista reilut 1 400 edusti yhteisöjä ja noin 600 oli henkilöitä.

OKM painottaa tulosten olevan suuntaa-antavia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat