Lahden alueelle uusi paikallismedia ja virtuaalisia kiertokäyntejä arkkitehtuurikohteisiin – Viisi journalistista projektia sai rahoituksen Uutisraivaaja-kisassa - Kulttuuri | HS.fi

Lahden alueelle uusi paikallismedia ja virtuaalisia kiertokäyntejä arkkitehtuurikohteisiin – Viisi journalistista projektia sai rahoituksen Uutisraivaaja-kisassa

Jokainen tämän vuoden aikana valmistuva tai julkaistava projekti sai 30 000 euron rahoituksen.

1.4. 13:37

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämässä mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajassa on palkittu viisi journalistista projektia. Jokainen projekti sai 30 000 euron rahoituksen.

Kilpailun tarkoituksena on rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittäviä ja ajankohtaisia journalistisia projekteja, jotka soveltavat uusia teknologioita. Tavoitteena on uudistaa journalismia ja tiedonvälitystä sekä löytää uusia tapoja tehdä journalismia.

Palkituiksi tulivat seuraavat projektit:

Archi.tours-niminen projekti toteuttaa tarinallisia ja virtuaalisia kiertokäyntejä arkkitehtuurikohteisiin.

Caverna on valeuutisia uudella tavalla käsittelevä kolmen lyhyen dokumentin sarja. Aihetta syvennetään yläkoululaisille suunnatuissa työpajoissa.

Long Playn algoritmitoimitus on juttuprojekti, jossa tutkitaan algoritmien toimintaa ja vastuullisuutta. Ideana on selvittää, kuka käyttää valtaa ja miten se näkyy tavallisten ihmisten elämässä.

Mono No Aware on viisiminuuttinen dokumenttielokuva, joka koetaan virtuaalitodellisuudessa. Elokuvan katsoja näkee Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden tyhjentämät kylät ja kaupungit.

4minread Lahti -pilottiprojektin ideana on perustaa Lahden talousalueelle uusi digitaalinen ja uutiskirjemuotoinen paikallismedia.

Rahoitettujen projektien tulee valmistua ja tulla julkaistuiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Kuudetta kertaa järjestettyyn Uutisraivaaja-kilpailuun tuli yhteensä 17 hakemusta. Vuonna 2019 voittajaksi valittiin nuorten media Rare, joka sai nuoria puhuttelevan journalismin kehittämiseen 250 000 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat