Suomalaisen musiikin legenda Risto Hemmi lopettaa Finnvoxin studioiden toimitusjohtajana – Nämä kolme levytystä hän nostaa esiin 42 vuoden uralta - Kulttuuri | HS.fi

Suomalaisen musiikin legenda Risto Hemmi lopettaa Finnvoxin studioiden toimitusjohtajana – Nämä kolme levytystä hän nostaa esiin 42 vuoden uralta

Pääomistaja Linda Laxell nousee toimitusjohtajaksi, mutta Risto Hemmi jatkaa vähemmistöosakkaana ja studiotyöskentelyssä sekä kehitysprojekteissa.

Finnvoxin johtaja Risto Hemmi Finnvoxin C-studiossa vuonna 2014.­

7.4. 15:33

Suomalaisen populaarimusiikin legenda Risto Hemmi jättää Finnvox Studioiden toimitusjohtajan tehtävät.

”Toimitusjohtajan päivärutiineista on tarkoitus irrottautua, mutta studiotyöskentely ja kehitysprojektit jatkuvat. Olen myös 20 prosentin osuudella studioiden vähemmistöomistaja”, kesällä 65 vuotta täyttävä Hemmi kertoo.

”Homma on kasvanut, ja meillä on nyt kaksitoista suunnittelemaani studiota samassa talossa. Olen jo seitsemän vuotta myös opettanut Sibelius-Akatemiassa musiikkiteknologian maisteriopiskelijoita, ja sekin työ jatkuu. Samoin äänitys, miksaus ja esimerkiksi leffaäänipuolen kehittäminen.”

Uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Finnvoxin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Linda Laxell. Studiopäälliköksi nousee tuottaja Aki Sihvonen. Masteroijat Mika Jussila ja Pauli Saastamoinen pysyvät Hemmin tavoin vähemmistöosakkaina.

”En olisi 23-vuotiaana töihin tullessani ajatellut, että täällä olen vielä 42 vuotta myöhemmin”, Hemmi kertoo.

Hänen uransa ensimmäisiä töitä Finnvoxilla olivat Se-yhtyeen Pahaa unta -levyn äänitykset. Ensimmäinen omalle kohdalle sattunut jymymenestys oli Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma (1980). Toimitusjohtajaksi hän nousi vuonna 1993.

Vuonna 1965 perustetulla Finnvoxilla on äänitetty, miksattu ja masteroitu hyvin paljon iskelmäklassikoista Wigwamiin ja kansainvälisiä menestyjiä HIM-yhtyeestä Nightwishiin.

Mutta mitkä ovat juuri Hemmin kohdalle osuneet kolme unohtumattominta työtä?

”Jos vain kolme pitää valita, niin Tuomari Nurmion Punainen planeetta (1982), J. Karjalaisen Villejä lupiineja (1994) ja Ville Valo & Agents (2019).”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat