Muumitaiteen näyttely Japanissa oli valtava menestys – koronasta huolimatta se tavoitti lähes puoli miljoonaa kävijää - Kulttuuri | HS.fi

Muumitaiteen näyttely Japanissa oli valtava menestys – koronasta huolimatta se tavoitti lähes puoli miljoonaa kävijää

Näyttelyssä oli mukana yli 600 alkuperäistä kuvitusta, piirustusta ja maalausta sekä runsaasti muuta muumiaiheista esineistöä ja arkistomateriaalia.

Japanin prinssi Fumihito ja prinsessa Kiko Muuminäyttelyssä vuonna 2019.­

11.4. 2:00

Kirjailija ja kuvataiteilija Tove Janssonin (1914–2001) kaikkien aikojen laajin, kaksi vuotta Japania kiertänyt muumitaiteen näyttely Moomin: The Art and the Story päättyi maaliskuussa 2021 Schizuokassa. Muuminäyttely oli esillä kahdeksassa eri kaupungissa Japanissa ja se tavoitti yhteensä yli 450 000 kävijää huolimatta koronan aiheuttamista rajoituksista.

Näyttely oli laaja läpileikkaus Janssonin muumitaiteesta aina 1940-luvulta hänen kuolemaansa saakka. Se käsitti yli 600 alkuperäistä kuvitusta, piirustusta ja maalausta sekä runsaasti muuta muumiaiheista esineistöä ja arkistomateriaalia. Suuri osa näyttelyn teoksista kuuluu Tampereen taidemuseon hallinnoiman Muumimuseon kokoelmiin. Aineistoa näyttelyyn lainasi Moomin Characters Oy Ltd sekä yksityiset instituutit, arkistot ja museot.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat